NASA Uzay Sergisi İstanbul’da…Gerçek Ay taşına dokunabileceksiniz

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 2:45 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 2:45 pm

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı NASA Uzay Sergisi İstanbul’a da açıldı. Sergide 200’ün üzerinde önemli eser görme ve gerçek bir Ay Taşı’na dokunma şansına sahip olunacak.

Uzay meraklılarının dokunabileceği eserlerin yanı sıra, hem gezip hem de eğlenebileceği sergi NASA Uzay Sergisi, İstanbul’da kapılarını açtı. Gerçek Ay taşı, uzay roketlerinin kopyaları, tam boyutlu uzay aracı modelleri, uzaya giden astronotların giydiği kıyafetler, ekipmanlar ve Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri’nin de bulunuğu 200’ün üzerinde parça bulunuyor.

Serginin düzenleyicisi olan şirket yetkilisi Merve Timurlenk Şengül, konuşmasında “Uzayın bilinmeyen yüzüne ışık tutan çalışmalar yapan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı hepimizin bildiği adıyla NASA, bu muhteşem sergiyle bizleri uzayda heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor. NASA Uzay sergisinde karşımıza çıkacak her detay, bizleri ve çocuklarımızı bu gizemli dünyanın bugüne kadar keşfedilmiş yanlarıyla tanıştıracak.”

“Serginin her metrekaresinde uzayın derinliklerine biraz daha yaklaşarak hem görsel hem de deneyimsel alanlarının keyfini çıkaracağız. Serginin ilk bölümü olan tarihsel sergi alanında; uzay hayalinden başlayarak, Ay’a ilk ayak basışımıza kadar geçen sürecin tüm kilometre taşlarına tanık olacağız. NASA’ya ait 200’ün üzerinde önemli eseri, uzaydan gelen özel parçaları ve gerçek bir Ay Taşı’nı da yakından görme hatta dokunma fırsatı bulacağız.” dedi.

Sergiyi gezmeye gelen Asya Kılınç, “Alışveriş merkezine gezmek için geldim. Baktım lansman var, ben de rica ettim içeri girdim. Sonuçta NASA her zaman Türkiye’ye gelmiyor. Sergide en çok Ay taşı dikkatimi çekti.

NASA UZAY SERGİSİ NEREDE? BİLET FİYATLARI?

Uzayı keşfetmek isteyen ziyaretçiler, Biletix ve Mobilet üzerinden bilet satın alıp İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Metropol İstanbul AVM’de sergiyi ziyaret edebilirler.

Yetişkin Rehberli Sergi Turu + Dijital Bilet + Esnek Giriş : 120 TL
Yetişkin Rehberli Sergi Turu + Dijital Bilet : 90 TL
Öğrenci Rehberli Sergi Turu + Dijital Bilet : 75 TL

 

NASA’nın seçtiği astronot adayı: Adana doğumlu Deniz Burnham