NASA uzay kolonilerinin sorunları ile yakından ilgileniyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2020 Salı 10:01 am - Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı 10:01 am

Uzay kolonilerinin sorunları teker teker çözülüyor. Özellikle NASA, 2030 yılından itibaren uzay kolonileri faaliyetine başlayacağını ifade ediyor. İşte uzay teknolojilerini yakından ilgilendiren haberimizin detayları.

NASA ve diğer uzay şirketleri uzay kolonilerinin sorunları ile yakından ilgileniyor. Uzay konusunda yapılan çalışmalar gerçekten de çok ileri boyutlara ulaşmayı başardı. Örneğin NASA 2024 yılında ilk Mars ekibini uzaya gönderiyor. SpaceX gibi şirketler ise, Mars konusunda çok daha heyecanlı. Ancak tüm bu çalışmaları engelleyebilecek bazı problemler bulunuyor. Özellikle de 3D baskı problemleri bu konuda insanlığı bekleyen ilk sorunlar içerisinde yer alıyor.

3D baskı teknolojisi; bilim, endüstri ve diğer birçok alanda yoğun bir şekilde tercih ediliyor ve muhtemelen koloni faaliyetlerinde de başvurulacak bir yöntem olması bekleniyor. Ancak bu teknolojinin henüz koloniler için hazır olduğunu söylemek mümkün değil.

3D bastırılmış alaşımlar, genellikle uzun taneli kristallerden meydana geliyor ve bu durum onların üretim sürecinde çatlamalarına neden oluyor. Böyle bir durumda uzay kolonilerinin sağlıklı bir şekilde taşınmaları mümkün değil. Araştırmacılar, bu problemi çözmek için ultrasonik titreşimler kullanma konusunda kararlı. Böylece çatlamaların önüne tamamen geçilecek.

Yapılan çalışmalar sonrasında, yeni metal alaşımlar da keşfedildi. Metal alaşımların çok daha organize bir iç yapıya sahip oldukları görüldü. Böylece uzun uzay yolculukları için çok daha uygun araçların üretilmesi planlanıyor. Sizce uzay kolonisi kurmak için insanlık henüz hazır değil mi?

Hypergear PowerBank 10000 mAh şarj cihazı ile pil derdine son!