NASA teleskobu tüm gökyüzünün 12 Yıllık hızlandırılmış filmini çekti

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 11:58 am

NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), NEOWISE Uzay Teleskobu’ndan alnan görüntülerle tüm gökyüzünün 12 yıllık hareketi ve değişimini gösteren ‘hızlandırılmış bir film’ yayınlayacaklarını açıkladı.

NASA’nın NEOWISE uzay teleskobundan alınan görüntüler, gökyüzündeki hareketi ve değişimi ortaya koyuyor. NASA bir ilke daha imza atıyor ve bu ‘hızlandırılmış film’i Mart 2023’te yayınlamayı planlıyor.

Her altı ayda bir, NASA’nın Yakın Dünya Nesnesi Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Gezgini veya NEOWISE, uzay aracı Güneş’in yarısında bir geziyi tamamlayarak her yönden görüntü alıyor. Bir araya getirilen bu görüntüler, yüz milyonlarca nesnenin konumunu ve parlaklığını gösteren bir ‘tüm gökyüzü’ haritası oluşturuyor.

Bilim insanları ise, uzay aracı tarafından üretilen tüm gökyüzü haritasını kullanarak gökyüzünün hızlandırılmış bir filmini yarattılar ve on iki yıla yayılan değişiklikleri ortaya çıkardılar.
NASA’nın resmi web sitesinde bu haber, “Gökyüzü resimleri bize kozmik harikalar gösterebilir; filmler onları hayata geçirebilir” denilerek duyuruldu ve “Her harita gökbilimciler için muazzam bir kaynaktır, ancak sırayla zaman atlamalı olarak bakıldığında, evreni daha iyi anlamaya çalışmak için daha da güçlü bir kaynak olarak hizmet ederler. Haritaları karşılaştırmak, zaman alanı astronomisi olarak bilinen, zamanla konumu veya parlaklığı değişen uzaktaki nesneleri ortaya çıkarabilir” denildi.

NASA’dan tüyler ürperten video! Helix Nebulası’nın sesi kaydedildi