NASA elektrikli uçak için kolları sıvadı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 3:23 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 3:23 pm

Uzay alanındaki çalışmalarıyla bilinen NASA elektrikli uçak ile ilgili de faaliyetlere başlıyor. Kuruluş böylece havacılık alanında daha aktif olmak istiyor. İşte NASA ve elektrikli uçaklar ile ilgili haberimizin detayları.

Günümüzde havacılık ve uzay alanları birbirinden pek ayrılamıyor. Örneğin SpaceX şirketi her ne kadar uzay çalışmaları için kurulmuş olsa bile, kısa bir süre önce havacılık sektöründe de aktif olacağını söylemişti. Şimdi ise NASA aynı yolu izliyor. Maxwell X-57 adlı araç, kuruluş tarafından üretildi ve kullanıma hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

İtalyan yapımı P2006T modeli bir uçak olan X-57, uzun bir süredir NASA tarafından modifiye ediliyordu. Kuruluş modifiye aşamasını tamamladı ve elektrikli uçak şu anda kullanıma hazır.

Mod II ya da Modifikasyon II adıyla anılan araç, NASA’nın sipariş ettiği toplam 3 konfigürasyondan sadece bir tanesi. Kuruluş özellikle de yeni uçaklarında çok daha sessiz ve efektif bir kullanım sağlamaya çalışıyor. Böylece elektrikli uçakların tercih edilirliği artırılacak.

Elektrikli uçaklarda şu an için 14 tane motor bulunuyor ve bu motorlar güçlü bir kullanım sağlıyor. Elektrikli uçakların ilerleyen dönemlerdeki en önemli taşımacılık sistemlerinden bir tanesi olması bekleniyor. Böylece hem uçuş maliyetleri azalacak hem de daha çok insan uçakla yolculuk yapacak. Peki sizce elektrikli uçaklar yolcu taşımacılığını nasıl değiştirebilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

11.11 indirimleri N11 için felaket oldu