NASA ay toprağında kullanmak için 3D yazıcı makine geliştirdi

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 Salı 3:12 pm

Universe Today, NASA’nın en son Uluslararası Uzay İstasyonu görevinin, Ay’da ve benzeri dünya dışı yüzeylerde kullanılacak 3D baskı makine ürettiğini bildirdi. İşte detaylar.

Uzun yıllardır insanlar Dünya dışındaki gezegenleri merak ediyor. En çok seyahat edilen ve hakkında en çok bilgiye sahip olduğumuz gezegen Ay hakkında şimdi yeni bir adım daha atılıyor. NASA ay toprağında kullanmak için 3D yazıcı makine geliştirdi. Redwire Regolith Print (RRP) projesi, 3D baskı sistemini Ay yüzeyinde kullanacak. Bu başarılı olursa ekip Ay gezegenindeki zorlu koşulların üstesinden gelinip gelinemeyeceğini görmek için çok önemli bir malzemeye sahip olacak. Ay’dan elde edilen yüzey üzerinde çeşitli testler yapılabilecek. Bu da Dünya’mız dışındaki bir gezegeni anlamamızı sağlayacak çok önemli bir adım olacak.

NASA

Her şey yolunda giderse, Ay’da yaşam alanları oluşturulup oluşturulamayacağı sorusu yanıtlanacak. Çıkan sonuca göre NASA belirli adımlar atacak. Buna göre NASA’nın Ay ve Mars’a getirdiği inşaat malzemelerinin hacmi de azalabilir. Bilim insanları yıllarca toprak temelli deneyler yapmayı hayal ettiler ancak bu hedeflerine hiç ulaşamadılar. Şimdi ise Ay yüzeyinde deneyler yapmak münkün olabilir. Hala yapılacak çok iş olsa da, Artemis ve gelecekteki Mars misyonları için uzun vadeli hedefler çok daha ulaşılabilir görünüyor.

CoD Vanguard 2 Dünya Savaşı’nda mı geçecek?