NASA Ay Görevi için otomotiv şirketleri başvuruda bulunacak

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:21 am - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:22 am

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Ay Görevi için yeni kararlar alacak. Özellikle de otomotiv şirketlerinin bu görevde büyük bir öneme sahip olacağı düşünülüyor.

NASA Ay Görevi için otomotiv şirketleri başvuruda bulunacak. NASA, Artemis programı kapsamında 2024 yılına kadar gerçekleşecek Ay’a iniş hedefi ile ilgili birçok endüstri alanına çağrılarda bulunmaya devam ediyor. Otomobil üreticileri ve robotik topluluklarla etkileşime giren kuruluş, ülke ekonomisinin gelişmekte olan Ay taşımacılığı kapasitesini güçlendirmek için iki Bilgi Talebi (RFI) yayınlama kararı aldı.

Bu yeni program, robotik ve insan sınıfı Ay araçlarına dayanan en büyük ve en iddialı görev olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tüm Apollo görevleri ile birlikte Ay’da keşfedilen alan giderek daha fazla büyüdü.

Gelecekte yapılması planlanan bu program sayesinde, Ay’ın güney kutbunda insanların daha önce hiç bulunmadığı bir yerde deneyler ve keşifler gerçekleştirilecek. Artemis programı için yapılan daha gelişmiş bir Ay aracı (Lunar Roving Vehicle) bulunuyor. Ancak insanların kullanabileceği, basınçsız (açık kabinli) ve en son teknoloji donanımlara sahip olması isteniyor. Ay yüzeyinde çalışmalar yürütecek olan astronotlar, keşif sırasında bazı bölgelerde tam otonom robotlara ihtiyaç duyacak.

NASA tarafından geliştirilen Artemis programı devasa bir bütçeye sahip olmakla birlikte, aynı zamanda çok ciddi bilgi paylaşımı da istiyor. Kuruluş, muhtemelen önümüzdeki dönemlerde birkaç otomobil şirketi ile bilgi alışverişine başlayacak. Sizce NASA Artemis projesi başarılı olabilecek mi?

Huawei Mate 30 Pro kutu açılış (Unboxing) ve ilk bakış videosu