Narin’in 10 saat süren otopsisi sona erdi! Ön rapor bekleniyor

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 9:36 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 11:29 pm

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olan Narin Güran’ın cansız bedenine bugün ulaşıldı. Güran’ın otopsi işlemleriyle ilgili ilk açıklama Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’den geldi. Eren, “Ön rapor hazırlanacak ama patolajik ve biyolojik raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek çok zor” dedi. İlerleyen saatlerde Narin’in otopsi incelemesi tamamlandı. 10 saat süren incelemenin ardından Narin’in cenazesinin yarın teslim edileceği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Narin’in cenazesi bugün öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na getirildi. 13 uzmanın yer aldığı ekip, yaklaşık 10 saat süren otopsi incelemesini gece saatlerinde tamamladı.

Narin’in naaşının yarın aileye teslim edileceği ve 8 yaşındaki küçük kızın son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin, otopsinin 8’inci saatinde açıklamalarda bulundu.

Eren, ön raporun ardından hazırlanacak olan raporlarının beklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, delil toplama sürecinin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Eren, “Nasıl öldürüldüğü konusunda şu an net bir şey söylememiz mümkün değil” dedi.

Eren açıklamasının tamamı şöyle:

“Savcılarımızla ilk günden beri iletişim halindeydik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim Diyarbakır Barosu olarak dosyayı gizlilik kararı kapsamında takip ettik. Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Hala içeride devam ediyor. Narin bir torbada, gömülü, üstüne taşlar konulmuş bir şekilde bulunmuştu. Narin’in çantası da terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi birer delil. En küçük çakıldan, topraktan, numuneler titizlikle alındı. Delil toplama 3 saat sürdü. Otopsi bitmek üzere. Evet 19 gün geçti. 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Ön rapor hazırlanacak ama patolajik ve biyolojik raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek çok zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Ben de otopsinin her dakikasına dahil oldum. Bir şekilde raporu, sonucu beklememiz lazım. Evet maalesef Narin’in bedeninin, aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğunu öğrendik. Ölümün sebebini tespit etmek, biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. İlgili makamlar ön rapora dair açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü konusunda şu an net bir şey söylememiz mümkün değil. Durum bu şu anda.”

Narin’in soruşturması nasıl ilerledi, hangi deliller bulundu?

Kaynak: HABER MERKEZİ