Narin’in ön otopsi raporu çıktı! ‘Bedeni deforme olduğu için 3. kişilere ait DNA bulunamadı’

Yayın tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe 7:22 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2024 Perşembe 7:40 pm

Haber: Haber Merkezi

Narin’in Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporu tamamlandı. Hazırlanan raporda Narin’in cansız bedeni deforme olduğu için 3. şahıslara ait DNA örneğinin tespit edilemediği belirtildi.

Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan Cumhuriyet başsavcılığına gönderilen rapora göre; Narin Güran’ın otopsi sırasında vücudundan alınan örnekler ve doku incelemesinde vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, kan örneği, tükürük ve salya gibi örneklere rastlanılmadığı bildirildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Erenin yaptığı açıklamaya göre, biyolojik raporda cenazene 19 gün suda kaldığı için 3. şahıslara ait DNA örneği tespit edilemedi. Nahit Eren yaptığı açıklamada, “Cenazenin 19 gün suda kalması ve orada bulunduğu şartlar itibari ile bizler cenaze üzerinden 3. şahıslara ait bir DNA örneği çıkmayacağını tahmin ediyorduk. Şu an burada 3. şahıslara ait bir DNA örneği bulunmamasının sebebi de cesedin deforme olmuş olması ve DNA örneklerinin de ortadan kaybolmuş olması” dedi.

“CESEDİN DEFORME OLUŞU KESİN ÖLÜM RAPORUNU DA ETKİLEYEBİLİR”

Eren ayrıca cesedin deforme olmasının ölüm sebebine ilişkin çıkacak raporu da etkileyeceğini belirterek “Bu çıkan rapor ölüm tespitine ilişkin bir rapor değil. Ama cesedin deforme oluşu kesin ölüm sebebinin belirleneceği rapor için de risk teşkil ediyor. Bir avukat olarak otopsi yapılırken ve deliller oradan alınırken alanda bulunduğum için şuna inanıyordum; çantada veya farklı saçlarda kalan bir DNA örneği kendisini muhafaza etmiş olabilir diye düşünüyorduk ama maalesef o delillerin tamamından Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda 3. kişiye ait bir DNA örneği tespit edilemedi.

Öte yandan TELE1 editörü Elif Çetin’er Diyarbakır’dan son gelişmeleri aktardı. Çetiner”19 günlük karanlık bugün adliyede son bulacak. Son birkaç kişi kaldı savcıya ifade vermesi gereken. Sabah saat 6 da buradaki mesai başladı. Anne ve babanın savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Henüz 22 şüpheli içerisinde tutuklu yok. İfadelerin tamamlanmasıyla birlikte şüpheliler adliyeye sevk edilecek.” ifadelerini kullandı.

Avukatların uyarılarına da değinen Çetiner, “Dosyanın gizliliği açısından kamuoyunda paylaşılan ifadelerin olası şüphelilerin ifadelerini değiştirmelerine ortam doğurduğu yönünde birtakım uyarılar var. Avukatlar bu durumun dosyanın gizliliğini zedelediğini belirtiyor. Ancak bazı ifadelerde birbirini tamamlayan bazı noktalarda da birbiri ile çelişen hala söz konusu. Dosyada birinci şüpheli hala amca Salim Güran.” dedi.

ANNE VE AMCA ARASINDAKİ YASAK AŞK İDDİASI

Elif Çetiner ayrıca Nevzat Bahtiyar’ın yasak aşk iddialarındaki ifadesini de anlattı. Çetiner; “Nevzat Bahtiyar verdiği ifadede “Uzun zamandır anne ile amca rasında bir ilişki olduğu konuşuluyordu ben de bunu biliyordum bu yüzden cinayetin sebbeini cenazeyi aldığım gün sormadım ifadelerini kullandı. Narin onların arasındaki ilişkiyi gördüğü için Salim’in onu öldürmüş olabileceğini düşünüyorum” dedi. Yasak aşk iddiaları da bu ifade üzerinden gelişti ” şeklinde konuştu.

Nevzat Bahtiyar’ın ‘ilişki’ iddiası ortaya çıktı: Narin anne ve amcasını gördüğü için öldürülmüş olabilir

Kaynak: HABER MERKEZİ