Narin’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 24’e yükseldi

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 4:23 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 6:39 am

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün sonra mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğerturmaz Deresi’nde çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 24’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in anne, babası ve köydeki 3 amcasının da olduğu belirtildi.

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı yükseldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cansız bedenine ulaşılan Narin’in ölümüyle ilgili yeni savcıların görevlendirildiğini ve 21 kişinin gözaltında olduğunu açıklamıştı.

Sesler Narin için yükselecek! Siyasi parti ve STK’lar harekete geçti!

GÖZALTI SAYISI 24’E YÜKSELDİ

Akşam saatlerinde 2 kişinin daha gözaltına alındığı ve toplam gözaltı sayısının 23’e yükseldiği öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç daha sonra yaptığı açıklamada ise gözaltına alınanların 24’e yükseldiğini duyurdu.

Tunç’un paylaşımı şöyle:

“Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir.

Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir.

Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır.”

ANNE, BABA VE 3 AMCA DA GÖZALTINDA

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişi arasında annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G’nin eşi de bulunuyor.

Kaynak: DHA