Narin’in köyündeki eski muhtarın röportajı gündem oldu! “Polisler burada kalırsa cinayet çıkacak”

Yayın tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi 12:14 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 12:47 pm

Diyarbakır’da 19 günün ardından cenazesi bulunan Narin Güran’ın yaşadığı Tavşantepe köyünün eski muhtarının verdiği röportaj gündem oldu. Eski muhtarın polisin köyden gitmesini istemesi dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin’in dün dere kenarında bir çuval içerisinde cesedi bulundu. Narin’in nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü belirsizliğini korurken köy ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Köyde herkesin yaşananları bildiği ancak sustuğu iddia edilirken eski muhtar Mehmet Sadık Karacaoşan’ın 2018 yılında verdiği bir röportaj gündem oldu. 41 yıl boyunca köyde muhtarlık yapan Karacaoşan’ın Hizbullah’a yakınlığı iddia edilen bir kanala verdiği röportajda, cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel seçiminden sonra polislerin kendilerine kötü davrandığını iddia ederek polis noktasının kaldırılmasını istemiş.

“POLİSLER BURADA KALIRSA CİNAYET ÇIKACAK”

Karaçoşan, verdiği röportajda “Sıkıntı yaşanmaması için gittik, polis ise bize silah çekti. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Onların adına ben utandım. Polisler bu köye gelirken köy halkından gıcık almışlar demek ki. Onların asli görevi köyü korumaktır, köylülere saldırmak değil. Özel harekâtçı bazı polisleri kimseyi dinlemiyor, hangi amaçla geldiler onu da bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Vali Bey’e sesleniyorum; polisler burada kalırsa cinayet çıkacak. Bırakmıyorlar ki biz camiye gidelim, bu nasıl bir devlettir. Polis noktasını başka yere alsınlar. Polisler kalmaya devam ederse ya bu köy yıkılacak ya da biz 500 kişi köyü terk edip gideceğiz. Hangisi hesaplarına gelirse onu yapsınlar” demiş.

Hüda-Par Narin’in köyünde başsağlığına gitti cinayeti dış güçlere bağladı

Kaynak: HABER MERKEZİ