Narin’in gözaltında olmayan tek amcası, Nevzat Bahtiyar ile konuşmasını anlattı

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 11:16 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 11:17 pm

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde kaybolan Narin Güran’ın 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Türkiye’yi yasa boğan cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturmada tutuklu bulunan amca Salim Güran’dan sonra itirafçı olan Nevzat Bahtiyar da tutuklandı. Bahtiyar, Güran’dan Narin’in cansız bedenini gömme karşılığında para teklifi aldığını itiraf etmişti. Gözaltına alınan anne, baba ve akrabaların ifade işlemleri devam ederken gözaltında olmayan tek amca dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“İNSANDA TİTREME OLMAZ MI?”

Now Haber’in haberine göre amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında yaşanan konuşmayı açıklayarak “Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?” dedi.

“ONU TOPRAK BİLE KABUL ETMEYECEK”

Amca, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca içeride oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek. Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok”

“SALİM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ DEMİŞ”

Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, ‘Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.’ demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı, bu kadar sakin mi durulur?”

Narin’in cesedini dereye gömen Nevzat Bahtiyar tutuklandı

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Kaynak: Now Haber