Narin’in amcası Salim Güran’ın avukatı davadan çekildi: Savunmayı bir anne olarak sürdüremem!

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 11:30 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 11:44 pm

Haber: Haber Merkezi

Narin Güran’ın tutuklanan amcası Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul dosyadan çekildi. Toğrul, “Dosyada gelinen aşamada bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim.”

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetinde baş şüpheli olarak tutuklanan amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul davadan çekildiğini açıkladı.

Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada Salim Güran’ın somut delil bulunmadan tutuklandığını ve Narin Güran’ın yaşayıp yaşamadığının dahi belirsiz olduğu bir süreçte müdafilik görevini üstlendiğini ifade etti. Ancak, dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanlarının yanı sıra Narin’in ölü olarak bulunmasının ardından savunmaya bir anne olarak devam edemeyeceğini belirtti. Ayrıca, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bu kararı aldığını vurguladı.

Avukat Toğrul’un açıklaması şöyle:

“BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran’ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin’in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa’nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de;

Dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin’in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.”

Narin’in gözaltında olmayan tek amcası, Nevzat Bahtiyar ile konuşmasını anlattı

 

Kaynak: HABER MERKEZİ