Narin’i dereye gömen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi konuştu: Ağabeyim tehdit edildi

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 1:01 am - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 1:18 am

Haber: Haber Merkezi

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin cinayetinde düğüm hala çözülmedi. Gazeteci Can Taşpınar, Narin’i dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar‘ın kardeşi Mehmet Bahtiyar ile yaptığı görüşmenin detaylarını ilk kez TELE1 ekranlarında anlattı. Taşpınar, itirafçının kardeşinin “Ağabeyim tehdit edildi. Hep yas evindeydi ve arama çalışmalarına katıldı. Onun dışında da balık tutmaya gitti” dediğini belirtti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde Kur’an kursuna gittikten sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’dan 19 gün sonra acı haber geldi. Kaybolduğu günden bu yana arama çalışmaları aralıksız devam eden Narin’in cansız bedeni köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulundu. Narin’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada Nevzat Bahtiyar, Narin’i dere yatağına gömdüğünü itiraf etti.

TELE1’de yayınlanan Kayıt Dışı programında Ülkü Çoban ve konukları Narin cinayetine ilişkin soruşturmayı mercek altına aldı. Gazeteci Caner Taşpınar, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi Mehmet Bahtiyar ile yaptığı görüşmenin detaylarını TELE1’de anlattı.

İtirafçının kardeşi Mehmet Bahtiyar, “Abimin herhangi bir maddi problemi yoktu bizde böyle bir şeyi nasıl yaptığını anlamadık. Bize hiç belli etmedi” dedi.

6 çocuk babası Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi Mehmet Bahtiyar ağabeyinin aylık yaklaşık 150-200 bin TL geliri olduğunu söyledi. Bahtiyar ağabeyinin maddi bir çıkar için böyle bir şey yapmadığını ancak tehdit edilme ihtimali olduğunu öne sürdü. Gazeteci Taşpınar, Mehmet Bahtiyar ile yaptığı görüşmede Bahtiyar’ın “Amca Salim Güran benim kirvemdir. Bizim yakınlığımız bu derecedir. Salim Güran ağabeyime cenazeyi verdiyse bile jandarmaya gitmeliydi. Bize hiçbir şey belli etmediği için bilmiyorduk. Salim Güran sürekli olarak silahlı geziyordu. Çocukluktan beri evlerimizin kapıları birbirine bakar.” dediğini aktardı.

İTİRAFÇI 19 GÜN BOYUNCA BALIK TUTMAYA GİTMİŞ

İtirafçının kardeşi Mehmet Bahtiyar ağabeyi Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in arama çalışmaları sürerken sürekli balık tutmaya gittiğini belirterek, “Ağabeyim olayı itiraf edene kadar hep yas evindeydi. Sürekli arama çalışmalarına katıldı. Oralarda olmadığı sıralarda da hep balığa gidiyordu. Benim ağabeyimi tehdit edip suç ortağı yaptı.” şeklinde konuştu.

İTİRAFÇI AMCAYI İŞARET ETTİ

Narin’i dere yatağına gömdüğünü ve amca Salim Güran’ın kendisine 200 bin TL teklif ettiğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın ifadesi dikkat çekti. Bahtiyar ifadesinde amca Salim Güran’a işaret ederek, “Benim Narin’in ailesiyle bir husumetim yok. Narin’in amcası bana battaniyeye sarılı bir şey göstererek “Bunu yok edeceksin” dedi ve 200 bin TL para teklif etti. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp alıp çuvala koyduk. Amca Eğertutmaz Deresi’ne götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Çuvalın ağzını bağladım, Çok derin olmayan bir yer buldum. Çuvalı birisi bulur diye üzerine taş koydum. Narin’i tek başıma dere yatağına koydum, yaklaşık 30 dakika sürdü” dedi.

Narin’i ölüme götüren o saatlerde neler yaşandı?

21 AĞUSTOS GÜNÜ NELER YAŞANDI?

Narin Güran 21 Ağustos günü gittiği Kuran kursu çıkışı sonrası gözden kayboldu. Narin’e ait son görüntülerde arkadaşları ile birlikte asfaltta yürürken tarlaya saptığı görüldü.

Saat 13.50: Narin Kuran Kursuna gitmek üzere evden ayrıldı.

Saat 14.00: 69 yaşındaki büyük amcası Hüseyin Güran’ın evine uğradı ve oradan camiye geçti.

Saat: 15.05: Camiden çıktı.

Saat: 15.15: Okulun önünden geçerek eve giden patika yola girdi. Aile üyelerinin beyanlarına göre yakınlarından kimse Narin’i bir daha görmedi.

Saat 17.40: Alınan diğer ifadelere göre evlerinin yaklaşık 300 metre uzağındaki caminin orada 2 kişi tarafından görüldü. Oradan ayrıldı.

Saat 17. 50: Narin büyük amcası Hüseyin Güran’ın evine giderek orada kuzenleri ile kapıda görüştü.

Saat: 18.47: Arkadaşı M. ile karşılaştı. M psikolog ve pedagog eşliğinde dinlendi ve Narin ile görüşmesini anlattı. Anlatımına göre M. Narine oyun oynayalım dedi. Narin ise “Çok yorgunum, oynamayalım” diyerek oradan ayrıldı.

Saat 18.59: Kamera kayıtlarına göre; şüpheli amca Salim Güran arabasıyla evlerinin önünden ayrılarak okul tarafına göre gitti.

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Gazeteci Ersin Eroğlu, öldürülme vakalarındaki 3 ihtimale dikkat çekti. Eroğlu, “Narin görmemesi gereken bir şey görmüş olabilir. Yetkililer de en çok bu ihtimal üzerinde duruyor. İkinci ihtimal ise eğer aileden biri Narin’e bir şey yaptıysa onu korumak için de öldürülmüş olabilir. Bu kuzeni olabilir ağabeyi olabilir. Narin bu yüzden bu ortaya çıkmasın diye de öldürülmüş olabilir. Ve bir diğer ihtimal ise istismar. Ancak bu şu an ön otopsi raporuna göre düşük bir ihtimal olarak görünüyor. Kesin istismar bulgusu otopsi raporu ile birlikte ortaya çıkacak. İlk bakışta rastlanılamadı.” ifadelerini kullandı.

Narin’i dere yatağına gömen itirafçı Nevzat Bahtiyar

Narin’i dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı! İşte o cani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ