Narin’den acı haber! Cansız bedeni bulundu

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 10:12 am - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 12:55 pm

Haber: Haber Merkezi

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. TELE1’e konuşan gazeteci İlyas Akengin, “Dere yatağında torba içinde taşlarla birlikte atıldığı tespit edildi. Ekipler bundan dolayı Narin’in izine uzun süre rastlayamamış” dedi.

Diyarbakır’da 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin’in cansız bedeninin bulunduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Narin’in amcası tutuklandı ‘Cesetsiz cinayet’ tartışması başladı! İşte hukukçu görüşleri

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.”

“ŞAHSİ KIYAFETLERİYLE BULUNDU”

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu açıklamasında şu ifadelerini kullandı:

“Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleriyle birlikte, dere kenarında, çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. Öldürüldükten sonra çuvala koyulup dere kenarına getirildiği, üzerinin şüphe uyandırmayacak şekilde ağaç dallarıyla doğal bir görüntü verecek şekilde kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranan bu bölgenin tekrar aranması neticesinde kayıp kızımızın cansız bedeni bulunmuştur.”

 

“TAŞLAR KONULMUŞ”

TELE1’e konuşan gazeteci İlyas Akengin, Narin’in cansız bedenine ulaşıldığı derenin köyün 5 kilometre yakınlarında olduğunu belirterek, “Dere yatağında torba içinde taşlarla birlikte atıldığı tespit edildi. Köyün 3-5 kilometre içinde bir yer. Çok profesyonelce yapılmış. Torbanın içine taş konulmuş üzerine taşlar atılmış. Ekipler bundan dolayı Narin’in izine rastlayamamış. Onlarca kez aranan bir yer. Planlanmış bir olaya benziyor” dedi.

Akengin, “Edindiğim bilgiye göre, ilk günden itibaren cesaret oradaydı. Ekiplerin akıllarına gelemeyecek gibi bir yol denendi. Cesedin üzerine taşlar konuldu. Ekipler gidip geldiği zaman taşa denk geliyordu” ifadelerini kullandı.

“ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”

Adalat Bakanı Yılmaz Tunç’ta Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş çıkışlar basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı. Narin’in cansız bedeni evine 1 kilometre uzaktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Jandarma ekipleri bir ihbar üzerine 2 gün önce derede arama çalışmaları yapmış ama her hangi bir iz bulamamıştı.

“DERE YATAĞINA SAKLAMIŞLAR”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından şu paylaşımı yaptı:

Üzgünüz… Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. O küçük bedeni dere yatağına saklamışlar. Sana kıyanlar hak ettikleri cezayı alacaktır. Sana söz veriyoruz. Nur içinde uyu Narin.”

BÖLGE 8 DEFA ARANMIŞTI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürütmüş, ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmıştı.

AĞABEYİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayla ilgili Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi kolundaki ısırık izinden şüphelenilerek gözaltına alınmıştı. Kolundaki ısırık izinin Narin Güran’a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. .

Kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınan Narin’in ağabeyi E.Güran ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince serbest bırakılmıştı.

BÜYÜK AMCANIN EVİ ARANMIŞTI

Ağabeyin serbest bırakılmasının ardından Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan Salim Güran gözaltına alınmıştı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtilmişti. Gözaltına alınan amca Salim Güran, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklanmıştı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ