Narin soruşturmasının seyri değişiyor! Kamera görüntüleri TÜBİTAK’a gönderildi

Yayın tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2024 Pazartesi 12:06 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Bakan Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, “Birtakım tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu kamera görüntüleri dün TÜBİTAK’a gönderildi” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin “Teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar söz konusu” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç’un açıklamasından satır başları:

“21 Ağustos’ta kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni 19 gün sonra 8 Eylül’de bir dere yatağında gömülmüş şekilde bulundu. Milletçe bizi derinden sarstı. Narin kızımızın hunharca bir cinayete kurban gitmesi bizi çok yaraladı, üzdü ve canlı bedenine ulaşabilmek için çok çaba gösterildi. Ama cansız bedenine ulaşıldı. Tabii bu kapsamda soruşturmalarda etkin bir şekilde devam etti. Özellikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’mızın başından bu yana katilleri tespit edebilmek, sorumluları bulabilmek için gösterdiği bir çaba söz konusu. Burada tabii biz ülke olarak, millet olarak bu özellikle Narin’in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması noktasında büyük bir beklenti var. Bu beklenti elbette ki yargımız tarafından karşılanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Şu anda elde edilen deliller var, veriler var, ifadeler var, ifadelerle ilgili çelişkiler var, yeniden ifadeler alınabiliyor. Bu anlamda sorgu soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu,3 adli kontrol kararı verilen kişi var, 27’si şüpheli olmak üzere 241’i tanık olmak üzere bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi alındı. Birtakım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var. Gerek jandarma kriminal laboratuvarlarının gerekse Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’mızın, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’mızın elde ettiği veriler var. HTS kayıtları var, geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor, kim kiminle yoğun görüşmüş ve bunun yanı sıra bazı çakışmaları tespit ediliyor, kimlerin hangi alanda o cinayet mahalinde kimlerin olduğuna yönelik baz istasyonu tespitleri ve baz çakışmalarıyla ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor. Birtakım tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu kamera görüntüleri dün TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK tarafından bir inceleme yapılıyor. Oradan da hem ses hem görüntü anlamında tespit edilen bazı evlerden elde edilen kameralarla ilgili TÜBİTAK’ta da bir çalışma yapılıyor ve burada özellikle hem elde edilen adli tıpın ortaya koyduğu DNA tespitleri ve diğer veriler, kriminal incelemelerde ortaya çıkan hususlar… soruşturma gizli tabii ki, soruşturma kapsamında gizlilik kapsamında özellikle teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar da söz konusu. Tabii ifadeler avukatlar tarafından kamuoyuyla paylaşıldığında o ifadelerden yola çıkarak da birtakım yorumlar, tespitler yapılabiliyor.”

narin bakan tunç

Beşiktaş tribünlerinden ‘Narin’ pankartı

Kaynak: HABER MERKEZİ