Narin soruşturmasına yön verecek gelişme! İtirafçı Nevzat’ın görüntüsü tespit edildi

Yayın tarihi: 1 Ekim 2024 Salı 11:37 am - Güncelleme: 1 Ekim 2024 Salı 11:37 am

Narin Güran’ın ölümüyle ile ilgili yürütülen soruşturmada, olay yerini gören askeri üs bölgesine ait kamera görüntülerine ulaşıldığı iddia edildi. Kayıtlarda, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın 7 dakika 28 saniyelik görüntüsü tespit edildi. Görüntülerde, Bahtiyar’ın kucağında Narin’in cesediyle 150 metre açık arazide yürüyüp dere kenarına gelerek Narin’i gizleyip olay yerinden uzaklaştığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde, 21 Ağustos günü Kuran Kursu’na gittikten sonra bir daha haber alınamayan ve cansız bedeni 8 Eylül günü köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunan Narin Güran soruşturması devam ediyor. Soruturmada, katil veya katil zanlılarının kim olduğunu açığa çıkaracağı iddia edilen önemli bir delilin TÜBİTAK’a gönderilen kamera kayıtları olduğu öğrenildi.

Eğertutmaz Deresi ile köyün alt kısmındaki pamuk ve mısır tarlalarının bulunduğu ovayı gören 360 derece görüş açısı ile 20 kilometre etkili menzili bulunan Şahin Gözü adı verilen kamera görüntüleri ile Narin’in son olarak olay günü 15.15’te görüldüğü, okula ait kamera görüntüleri çözümü yapılmak üzere TÜBİTAK’a gönderildi.

SİLİNEN KAYITLAR DİJİTAL MATERYALLER ARASINDA

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, 2 Eylül’de Narin’in amcası Salim Güran’ın tutuklanmasından sonra aile bireylerinin evlerine taktırdığı ancak 8 Eylül’de Narin’in cesedinin bulunması üzerine sildikleri kamera görüntülerinin geri getirilmesi için kayıt cihazının imajı da TÜBİTAK’a gönderilen dijital materyaller arasında yer aldı. 6 kişilik bilirkişi heyeti tarafından incelenecek olan görüntülerden elde edilen sonucun soruşturmaya yön vereceği kaydedildi.

ARACIN YÖNÜNÜ KÖYE ÇEVİRİP CESETLE DEREYE YÜRÜMÜŞ

Bu arada askeri üs bölgesine ait olan Şahin Gözü kamerası kayıtlarına yansıyan ve bir kısım çözümü yapılan görüntülerde önemli bulgulara ulaşıldı.

7 dakika 28 saniyelik görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisine ait ’23 AN 630′ plakalı otomobille köyden dere yatağına doğru giden yolda ilerlediği, dereye yakın bir noktada durduğu tespit edildi.

Bahtiyar’ın çalışır vaziyetteki aracını ağaçların altına park ettikten sonra yönünü geriye doğru köy istikametine çevirdiği, ardından da araçtan içinde Narin’in cesedinin bulunduğu kucağındaki çuval ile indikten sonra dereye kıyısına doğru yürüdüğü belirlendi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ VE BÖLGENİN KOORDİNATLARI ÇIKARILDI

Yürüdüğü mesafenin uydu görüntülerinin incelenmesi ve bulunduğu bölgenin çıkarılan koordinatlarına bakıldığında 150 metre yürüyerek cesedin bulunduğu çuvalı hiç düşürmeden ve yere bırakmadan doğrudan toprağın su ile birleştiği bir noktada çuvalı kucağından indirip önce ağzını bağladığı ve bir süre beklediği tespit edildi.

Bahtiyar’ın, uydu görüntülerine göre 37.SBF 06008 89639 koordinatlarında ikinci hamlede derenin toprak ile birleştiği noktada, cesedi çuval ile birlikte bir kaya parçasının altına gizlediği, cesedin akıntıya kapılarak sürüklenmesini önlemek için de üzerine 3 büyük kaya parçasıyla sıkıştırdığı belirlendi.

KIYIYA VURABİLİR DİYE KAYA ALTINA SABİTLEYİP HIZLA ÇÜRÜMESİNİ SAĞLAMIŞ

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Nevzat Bahtiyar’ın, cesedin akıntıya kapılması veya kıyıya vurması durumunda çevredeki çobanlar tarafından veya dere kıyısındaki köylülerce görülebileceği ihtimali nedeniyle cesedi kaya parçası altına sıkıştırıp üzerini de büyük kaya parçalarıyla kapatarak su içerisinde hızlıca çürüyerek delillerin açığa çıkmasının önüne geçtiği öğrenildi.

Çözümü yapılan görüntüler itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın savcı huzurunda yaptırılan yer gösterme ve tatbikat tutanaklarını da doğruladı.

Nevzat Bahtiyar’ın dosya içerisindeki yer gösterme tutanağına göre, 150 metre yürüdükten sonra cesedi su ile toprağın birleştiği bir noktada kaya parçası altına sabitleyerek gizledikten sonra aracıyla bölgeden uzaklaşıp Çarıklı beldesi istikametine doğru hareket ettiği bilgisi yer alıyor.

Gözler şimdi TÜBİTAK’tan gelecek olan görüntü çözümleriyle ilgili bilirkişi raporuna çevrilmiş durumda.

Görüntülerde olay yerinde görülen şüpheli 2 kişinin daha varlığı ve bu kişilerin açık kimlik bilgilerinin tespit edilmesi halinde katilin veya katillerin kim olduğunu da açığa çıkaracak.

Narin cinayetinde babadan yeni iddia: O gün Nevzat’ın kırmızı arabası köyde değildi

Diyarbakır'da Kuran Kursu'ndan çıktıktan sonra haber alınamayan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran ile ilgili soruşturmada, olay yerini gören askeri üs bölgesine ait kamera görüntülerine ulaşıldığı iddia edildi. Kayıtlarda, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın 7 dakika 28 saniyelik görüntüsü tespit edildi. Görüntülerde, Bahtiyar’ın kucağında Narin'in cesediyle 150 metre açık arazide yürüyüp dere kenarına gelerek Narin’i gizleyip olay yerinden uzaklaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: Sözcü