Muhtar 200 bin lira teklif etti! Narin soruşturmasında çelişkili ifadeler. İtirafçı kimi koruyor?

Yayın tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi 11:01 am - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 3:04 pm

Diyarbakır’da katledilen 8 Narin Güran cinayetinde ilk ifade geldi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ifadesinde muhtar olan amcanın kendisine para teklif ettiğini belirterek, “Amca bana çuvalı verip ‘Götür göm. Aileni düşün sana 200 bin lira para veririm’ dedi ” ifadesini verdiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 19 gün kayıp olarak arandıktan sonra cansız bedeni evine 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çuvalın içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında ilk ifade ortaya çıktı.  Narin’in amcası olan ayrıca Tavşantepe köyü muhtarı olarak görev yapan S.G. de soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Narin’in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf gözaltına alınan bir şüpheliden geldi.

“AMCA CESEDİ BANA VERDİ”

TELE1’e konuşan gazeteci İlyas Akengin, gözaltına alınan şüpheli ifadesinde “Amca cesedi çuval içerisinde bana verdi. ‘Götür göm’ dedi. Ben de çuvalı alıp dereye gömdüm” dediğini belirtti.

“NARİN’İN CANSIZ BEDENİ İHBARLA BULUNDU”

Akengin, Narin’in cesedinin bulunmasında şüphelinin ifadesinden yola çıkılmadığını köyden bir ihbar üzerine çalışmaların Eğertutmaz Deresi etrafında yoğunlaştırıldığını belirtti.

“BANA 200 BİN LİRA PARA TEKLİF ETTİ”

Gözaltına alınan şüphelinin tam ifadesi şu şekilde:

Şüpheli ifadesinde, Narin’in amcası olan muhtarla, önce Narin’in kayıp olduğu tarih olan 21 Ağustos’ta evindeki su kesintisi için konuştuğunu daha sonra da aynı gün yolda karşılaştığını belirterek, “Ben saatini tam olarak hatırlamıyorum fakat öğlen saatlerini geçmişti, evimizin şebeke sularının kesik olduğundan dolayı köyümüzün muhtarı S.G.’yle bir dakika kadar konuşmuşuzdur. Konuşma esnasında, ‘içme suyumuz akmıyor’ dedim, bana “ben arıza için yetkilileri ararım” dedi. Daha sonra aramızda bir konuşma olmadı. Benim evim ve Muhtar yaklaşık 80-100 metre mesafe vardır. Ben evden plaka sayılı aracım ile çıktım, sonra arkamdan Renault marka beyaz renkli bir aracın geldiğini gördüm, tam olarak bu yer mezarlıktan Tavşantepe Mahallesine doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana korna ve sellektör yaptı, bende bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini aracından inerek benim aracıma doğru geldi” dedi.

“PARA TEKLİF ETTİ”

Şüpheli ifadesinde amcanın ön koltukta bulunan Narin’in cansız bedenini göstererek yok etmesi karşılığında 200 bin lira para teklif ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi, bende gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette ve hareketsiz vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm, ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim, bu esnada bana hitaben ‘aileni iyi düşün, sana 200 bin TL para veririm’ dedi.”

“ÇUVALI BEN VERDİM”

Sanık ifadesinde çuvalı Narin’in amcasına kendisinin verdiğini ileri sürerek şunları söyledi:,

“Bu süreçte de etrafımızda kimse yoktu. Sonra bana aracında torba var mı? Dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak S.’ye verdim. Battaniye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah şort ve asılı küçük bir çanta vardı. sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde kızarıklıklar vardı”

“AYAĞININ KESİK OLUP OLMADIĞINI HATIRLAMIYORUM”

Narin’in ayağının kesilip kesilmediğini hatırlamayan sanık, “Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu Çuvala sığmıştı. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım” ifadelerini kullandı.

“20 KİLOLUK TAŞ KOYDUM”

Narin’i koyduğu çuvalın üzerine koyduğunu ileri sürdüğü taştan da bahseden sanık ifadesinde şunları belirtti:

“Biraz su olan alan vardı. Bu alana çuvalı bıraktım. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı zaten.”

“30 DAKİKA SÜRDÜ”

Narin’i tek başına suyun içine koyduğunu söyleyen şüpheli, “Yaklaşık 30 dakika sürdü. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim aynı yoldan çıktım. Narin Güran’ın ailesiyle hiç bir husumetim yoktur” dedi.

“ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ”

Cesedi dereye gömdükten sonra içindekinin narin olduğunu anladığını ileri süren şüpheli ifadesinde “Narin’i gömdükten sonra kayıp ihbarı verip arama çalışmalarına katıldım. Salim Güran öldürmeseydi bana “ortadan kaldır” demezdi” ifadelerini kullandı.

Narin’in cenazesi ağabeyine teslim edildi!

Kaynak: HABER MERKEZİ