Namaz çıkışı Fatih Camii İmamına bıçaklı saldırı! İki yaralı bir gözaltı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:30 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 1:16 am

Namaz çıkışı Ö.S. isimli şüphelinin bıçaklı saldırısı sonrası Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cemaatten B.E. adlı kişi yaralandı. Ö.S. gözaltına alındı.

İstanbul’da Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E’yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı. Ö.S., gözaltına alındığı sırada “Allahuekber” diye bağırdı.

ALİ YERKİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte.

Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı.

Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

BAŞHEKİM: HERHANGİ BİR SIKINTI OLMADAN ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Galip Usta’nın tedavisinin yapıldığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Mayadağı, Usta’nın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

TRT Haber’e konuşan Prof. Dr. Alpaslan Mayadağı, Galip Usta’nın üç bıçak darbesi aldığını fakat hayati bir tehlikesi olmadığını söyledi.

Alpaslan Mayadağı, “Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan, müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor” şeklinde konuştu.

ALİ ERBAŞ: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da saldırıyı kınarken sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Ali Erbaş, “İstanbul Fatih Camii’nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN KINAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bıçaklı saldırıyı kınadı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgür Özel, “Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem’e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1