Nakliye firmanızı nasıl seçmelisiniz?

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 11:58 am - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 11:58 am

Taşınma sürecini problemsiz bir şekilde tamamlamanın kilit noktası kuşkusuz nakliyat firmasıdır. Çünkü beklentilerinize uygun bir hizmet sunan nakliyat firmasını seçmeniz durumunda bu süreci de sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ancak aldığınız hizmetten memnun kalmamanız halinde taşınma süreci de bir kabusa dönebilir. İşte bu nedenle nakliyat firması seçimi sandığınızdan daha fazla önem taşıyor. Nasıl tercih yapmalı ve neleri göz önünde bulundurmalısınız? İşte bu sorunun yanıtını içeren bazı hususları gözden geçirmenizi öneririz.

DENEYİMLİ BİR NAKLİYAT FİRMASI SEÇİN

Söz konusu eşyaların taşınması olduğunda deneyimin büyük önem taşıdığını belirtmeliyiz. İşte bu nedenle seçiminizi mutlaka tecrübe sahibi bir firmadan yana yapmalısınız. Böylelikle eşyaların taşınmaya hazır hale gelmesinden yeni eve taşınması ve yerleştirilmesine kadar tüm sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ihtimali daha yüksek olacaktır.

DETAYLARI NAKLİYAT FİRMASINA BİLDİRİN

Sadece taşınacağınız yerin adresini bildirmeniz elbette yeterli olmaz. Evin kaçıncı katta olduğu gibi detayları da nakliyat firmasına bildirmeniz gerekiyor. Taşınacak eşyalar hakkında da detaylara değinmenizde fayda olacaktır. Mobilya ve beyaz eşya sayısıyla birlikte koli sayısı gibi bilgileri iletmeniz durumuna firmanın daha hazırlıklı olmasını da ağlayabilirsiniz.

EKİPTEKİ KİŞİ SAYISINI KONUŞUN

Nakliyat firmasının taşınma hizmetini kaç kişilik bir ekiple sunacağını da görüşmeniz gerekiyor. Ekipteki kişi sayısı ne kadar fazla olursa taşınma süreci de o kadar kısa zamanda tamamlanır. Dolayısıyla kişi sayısının önemli olduğunu unutmamalısınız. Hatta nakliyat firmaları arasından tercih yaparken bu hususu da göz önünde bulundurmanızda fayda olacaktır. En az 4 kişilik bir ekiple hizmet sunan firmalara yönelmenizi öneririz.

FİRMA SEÇİMİNİZİ SON HAFTAYA BIRAKMAYIN

Yapılan en büyük hatalardan biri nakliyat firması seçimini son işlem olarak görmektir. Oysa firmalarla görüşmeye taşınacağınız tarihten yaklaşık 2 hafta önce başlamalısınız. Elbette İstanbul evden eve nakliyat firmaları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken unsurları da göz önünde bulundurun. Bunun en kolay yolu Armut.com internet sitesine tıklamak oluyor. Bu sayede yaşadığınız kentte hizmet veren nakliyat firmalarından fiyat teklifi de alabilirsiniz. Size uygun bir fiyat teklifinde bulunan firmayı seçebilir ve rezervasyonunuzu da rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.