Nagehan Alçı’nın seneler önce ‘FETÖ’ ile ilgili söyledikleri gündem oldu

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:58 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:58 pm

Fatih Altaylı’nın FETÖ eleştirilerine karşılık Nagehan Alçı cevap verdi. Alçı, “Fetullahçı örgütle ekranlarda en sert mücadelelerden birini de ben verdim. Bu konuda en önde bayrak taşıyan insanlardan biriyim.” ifadesinde bulundu.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, köşe komşusu Fatih Altaylı arasında Beyoğlu’ndaki Suriyeli ve Arap nüfusunun yoğunluğu üzerinden bir tartışma çıkmıştı. Alçı bugünkü yazısında, Altaylı’nın eşi Kütahyalı’nın 2017 yılında Beyaz TV’de canlı yayınlanan futbol programı sırasında Boşnaklara dair ifadesine gönderme yapmasına, şöyle tepki gösterdi:

Enver Aysever: Bu kepazeliğe sessiz kalamam

‘BİR NEBZE NEZAKET BEKLERDİM’

“Bu ülkede bireye saygı olmadığı için hele kadınsanız cinsiyetçi zihinlerin gözünde varlığınız kocanız ya da babanızın varlığına indirgendiği için artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Gerçi Beyoğlu ile ilgili tamamen iyi niyet ve davet içeren yazımdan sonra Fatih Altaylı’dan bir nebze nezaket beklerdim. O bakımdan şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Bir kadına kocası üzerinden vurması normal mi? Olgun bir hareket mi? Beyoğlu üzerine yapılan bir tartışmanın Rasim’le ne alakası var?”

“FETÖ’YLE MÜCADELEDE EN ÖNDE BAYRAK TAŞIYAN İNSANLARDANIM”

Öte yandan Alçı, Altaylı’nın “Monopolit” başlıklı yazısındaki, “Bundan birkaç sene öncesine kadar bizim ‘Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka’ diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı” sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Benim FETÖ hadisesine nasıl baktığım herkesin malumu. Ama bu yapının bir çete olduğunu tespit ettiğim 2013’ten itibaren Fetullahçı örgütle ekranlarda en sert mücadelelerden birini de ben verdim. Bu konuda en önde bayrak taşıyan insanlardan biriyim.”