‘Neden Taksim’i açmamakta ısrar ediyorsunuz?’ diye soran Alçı’ya Soylu’dan yanıt

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 11:37 am - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 11:54 am

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim’in abluka altına alınmasını eleştiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Soylu’yu arayarak tepkisini dile getirdiğini söyledi.

Alçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diyaloğunu şöyle anlattı:

“Kadın örgütleri, Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’e çıkmasın diye bir dünya kenti olan İstanbul’un ana arteri kapatılır mı? Kadınlardan bu kadar korkmayın”

“Neden Taksim’i açmamakta ısrar ediyorsunuz? Bariyerleri kaldırma olasılığınız var mı? Bırakınız geçsinler, bu gerginliğe ne gerek var Sayın Bakan?” diye sordum…

Süleyman Bey son derece kararlı bir sesle şunları söyledi ve aramızda şu diyalog geçti:

“Nagehan Hanım ben sizin kadın hakları hassasiyetinizi biliyorum. Zaten belirlenen her yerde gösteri yapma hakları var kadınların. Önceden izin alıp istedikleri gibi yürüyüş düzenleyebilirler. Bakın Türkiye’nin her yerinde ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde çok güzel organizasyonlar oldu bugün. Ben de size soruyorum bu Taksim ısrarı neden? Devletle inatlaşmak ve devlete meydan okumak niye? Buna müsaade edemeyiz! Bunların amaçları belli. Bizim önceden belirlediğimiz kurallar var, uymayıp, özellikle provoke ediyorlar.”

Süleyman Soylu’dan 8 Mart açıklaması: İstiklal Caddesi’nde yapamazsınız…

“Sayın Soylu, kadınlar zaten eziliyor. Habire cinayetlere kurban gidiyorlar. Bari Kadınlar Günü’nde yasaklar ve engellemeler yaşatmayıp, Taksim’i açsanız olmaz mı?” diye üsteledim…

“Erkekler kurallara uysun ama kadınlar olunca kural tanımamazlık kabul mu edilsin Nagehan Hanım? Olmaz öyle şey. Devlet buna izin vermez” yanıtını aldım.

Alçı’nın yazısının tamamını okumak için tıklayın .