Nagehan Alçı’dan ‘Gergerlioğlu’ iddiası: Polis girip alacak

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 11:48 am - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 11:49 am

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, vekilliği düşürülen ve Meclis’te ‘demokrasi nöbeti’ tutacağını açıklayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla ilgili, “Sanıyorum polis Gergerlioğlu’nu tutuklamak için bulunduğu kata girecek ve kendisini alacak” dedi. Alçı, Gergerlioğlu’nu ‘devletin tüm müesseselerinin aynı anda tüylerini diken diken eden bir siyasetçi’ diye nitelendirdi.

Nagehan Alçı, milletvekilliği düşürülen ve TBMM’de bekleyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla ilgili yazısında, “Şu satırları yazdığım saat itibariyle Ömer Faruk Bey TBMM’de beklemeye devam ediyor. HDP yönetim katında. Anayasa Mahkemesi’nin kararı gelene kadar oradan ayrılmayacağını söylüyor. Polis bulunduğu yere girebilir mi? Mevzuata baktım. Yasal bir problem yok. Sanıyorum polis Gergerlioğlu’nu tutuklamak için o kata girecek ve kendisini alacak…” ifadelerini kullandı.

“Hapse atılma önceliğinin HDP’li Kürt siyasetçilere ait olduğu HDP içinde esprili dille konuşulan bir mevzudur” diye yazan Alçı’nın yazısından bir bölüm şöyle:

“Hakikaten de mevcut rejim aslında çoğunlukla HDP’li Kürtlerden daha da radikal söylemlere sahip HDP’li Türk siyasetçilere dokunmayı pek tercih etmez. Türklere karşı daha toleranslıdır sistem. Hatta HDP’li Kürt siyasetçiler özel sohbetlerinde “Türk olmanın imtiyazı HDP içinde bile geçerli” diye şakalara malzeme bile yaparlar bunu. Fakat bu geleneği bu kez bir Türk bozdu… Hem de Sünni-dindar bir Türk. İslamcı çizgiden gelen mütedeyyin bir hekim. Ömer Faruk Gergerlioğlu… Peki Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve hapse atılacak olması benim için sürpriz oldu mu? Kesinlikle hayır.

TBMM’de muhalefette 8 siyasi parti var. CHP, İYİ Parti, HDP, DEVA, Gelecek, Saadet, TİP hatta henüz parti olmamış Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi… Gergerlioğlu çıkışlarıyla ve yaptıklarıyla tek başına mevcut sistemi bu 8 partinin tüm mensuplarının toplamından daha fazla rahatsız ediyordu. Evet buranın altını çiziyorum: Bu 8 partinin ve TBMM dışında kalan tüm muhalefet unsurlarının ve muhalif medyanın hepsi üst üste toplansa Gergerlioğlu’nun tek başına mevcut sistemde oluşturduğu rahatsızlığı yaratamıyorlardı. Mevcut sistem derken sadece iktidar değil aynı zamanda anaakım muhalefeti de kast ediyorum. Yani toptan devlet ittifakından bahsediyorum.

Gazetecilik hayatım boyunca Gergerlioğlu kadar devletin tüm müesseselerinin aynı anda tüylerini diken diken eden başka bir siyasetçi görmedim. Tamamen anti-establishment bir karakter.”

YAZININ TAMAMI