Nagehan Alçı yine şaşırtmadı! Erdoğan’ın boykot çağrısına kılıf uydurdu

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 9:35 am

Habertürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net’te yorumcu olarak konuşan Nagehan Alçı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Fransız mallarını boykot edin’ çağrısı ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Alçı, ” Bu boykot Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı gibi korkunç bir boykot değil.” dedi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Açık ve Net’e yorumcu olarak katılan Nagehan Alçı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fransa’yı boykot” çağrısını değerlendirdi.

Erdoğan’dan Fransa malları için boykot çağrısı: Asla iltifat etmeyin, satın almayın

BOYKOT SİYASİ TEPKİ

Nagehan Alçı’nın açıklamaları şöyle:

“Benim gördüğüm kadarıyla bu siyasi bir tepki olarak Erdoğan’ın ortaya koyduğu bir şey. Bu boykot Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı gibi korkunç bir boykot değil.

Dünyaca ünlü markalar Türkiye’de üretilmiş olsa dahi, etiketinde ‘made in Turkey’ yazısının olduğu durumlarda ‘devlet kararı’ olarak görülüyor ve ülkeye sokmuyor.”

Öte yandan Cem Küçük, programda yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boykot açıklaması durup dururken değil, Fransız sosyal medyasında Türk mallarına boykot çağrısı dolaştığı bilgisi aktarıldıktan sonra verilmiş bir tepkidir.” dedi.