Nagehan Alçı: Suriyeliler ekonomiye katkı sağlıyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2019 Pazartesi 1:32 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2019 Pazartesi 1:33 pm

Nagehan Alçı, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin “Suriyeliler kaynaklarımızı tüketmiyor bilakis ekonomiye katkı sağlıyorlar” dedi.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin, “Ülkemizde yaşayan ister Suriyeli ister diğer milletlerden göçmenler misafir değil. Bu misafir jargonunu bırakalım. Almanya’daki Türklerin hakları ne olmalıysa Türkiye’deki göçmenlerin hakları da aynı olmalıdır” yorumunda bulundu.

Alçı, “Toplumda artan nefreti gören hem politikacılar hem de gazeteciler kendilerini popülizmin tuzağına kaptırıyor ve özellikle Suriyeli göçmenlere yönelik ırkçılığı gittikçe artırıyorlar” dedi. Alçı, “Suriyeliler kaynaklarımızı tüketmiyor bilakis ekonomiye katkı sağlıyorlar. Kısacası “göçmen”ler meselesi yanlış bir şekilde sadece Suriyeliler üzerinden tartışılıyor. Toplum zaten bu konuda hassas. Yangına körükle gitmemek gerekir. Bu insanların önemli bir kısmı hayatlarını burada kurdular. 450-500 bin çocuk burada doğdu. Onları bir anda hedef haline getirmek Türkiye’nin 10 yıldır ortaya koyduğu emeği de heba edebilir” ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN