Nagehan Alçı: İtiraf edeyim, yanıldım…

Yayın tarihi: 6 Şubat 2019 Çarşamba 7:54 am - Güncelleme: 6 Şubat 2019 Çarşamba 7:54 am
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi.

Nagehan Alçı, bugünkü “48 yıl sonra bir ilk… Bu ziyaret neyi değiştirecek?” başlıklı yazısında, Çipras’ın Türkiye’ye gelme amacını yazarak, Erdoğan’ın desteğini almak istediğini belirtti.

Alçı, “Peki Çipras ülkesindeki bu olumsuz havaya rağmen neden bu ziyarette ısrar etti? Neyi hedefliyor? Şunu hatırlatayım: Geçtiğimiz günlerde Makedonya konusunda da zaferini basına rağmen elde etti Çipras. Bu nedenle de kendini güçlenmiş hissediyor. Onun verdiği özgüvenle Tayyip Erdoğan’ın da desteğini almak istiyor.” dedi.

Alçı’nın yazısından o bölüm şöyle:

İtiraf edeyim, Çipras konusunda yanıldım. İktidara geldiğinde onun popülist söylemlere kapılıp, başarısız olacağını düşünmüş ve bunu yazmıştım.  Halbuki söylemde öyle olsa da eylemde makul, akılcı ve soğukkanlı. Yunanistan’da son derece kararlı bir şekilde zoru tercih ediyor. Radikal milliyetçilere de, radikal solculara da kulaklarını kapayıp risk alıyor ve bu da onu özellikle dış politikada günden güne güçlendiriyor.

Makedonya konusunda bunu yaptı. Ege Adaları ile ilgili sürekli Türkiye’yi tahrik eden Savunma Bakanı Kamanos’un iki hafta önceki istifası da Çipras’ın hanesinde önemli bir başarı.