Nagehan Alçı CHP’ye hak verdi

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 11:58 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 2:00 pm

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak’ın, geçtiğimiz günlerde Ali Babacan dönemini kastederek “Birileri ülkeyi ithalat cenneti yaptı” sözlerini gündeme getirdi. O dönem Erdoğan’ın Başbakan olduğunu hatırlatan Nagehan Alçı,  CHP sözcüleri ‘haksız değiller’ dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Berat Albayrak “Birileri ülkeyi ithalat cenneti yaptı” derken kimi kast etti?” başlıklı yazısında, “Elbette Ali Babacan ekonominin patronuyken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı. Dolayısıyla CHP sözcüleri ve diğer muhalif iktisatçılar da haksız değiller bu anlamda” ifadelerini kullandı.

Yandaş Nagehan Alçı da AKP’den ‘umudunu’ kesti

Alçı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Buluşması’na telekonferansla katıldı ve burada birkaç gündür çok tartışılan şu sözü söyledi:

“Birileri bir dönem ülkemizi ithalat cenneti yapmaya çalıştı.”

BERAT ALBAYRAK KİMİ KAST ETTİ?

Peki kim bu birileri? Berat Albayrak kimi kast etti?

‘Nagehan Alçı vaziyeti dört fotoğrafla kurtardı!’ iddiası

CHP sözcüleri bu ifadeleri üzerinden Albayrak’a yüklendiler ve kayınpederini yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirip eleştirmediğini sordular.

Berat Albayrak’ın ülkemizin ithalat cennetine dönüştürüldü dediği dönem esasen Ali Babacan’ın ekonominin patronu olduğu ve 1 doların neredeyse 1 TL’ye eşit olduğu dönemdir.

O dönem uzun süre dünyadaki bol para, ucuz para akımından da faydalanarak TL çok yüksek değerde tutulmuş ve hakikaten ithalat patlamıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DI

Elbette Ali Babacan ekonominin patronuyken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Dolayısıyla CHP sözcüleri ve diğer muhalif iktisatçılar da haksız değiller bu anlamda.

Sonuçta Babacan da Tayyip Bey’in bir kurmayı olarak ekonomiyi yönetiyordu.

1 dolar-1 TL politikası Erdoğan’ın onayı olmadan elbette hayata geçemezdi.

Peki Berat Albayrak’ın bir dönem AK Parti’nin uyguladığı 1 dolar-1 TL politikasıyla söyledikleri özünde doğru mu yanlış mı?

AK Parti dönemine dair bir öz eleştiri olarak görülmesi gereken bu sözlerin haksız olup olmadığını tartışmak gerekmez mi?”