Nagehan Alçı Beren Saat’i hedef aldı! “Konuk olarak seçilmesi absürtlük”

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 1:58 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 1:58 pm

Beren Saat’in geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlenen bir etkinlikte, “Rahatsızlıklarımızı söylediğimizde ‘köprülere, yollara bak’ denildi” sözleri gündem oldu. Nagehan Alçı, Beren Saat’i hedef alarak, “AK Parti hükümetinin organizasyonunda Beren Saat’in konuk olarak seçilmesi absürtlükten başka bir şey değil” dedi.

Ankara’da 30 Mart’ta düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı”nda, Beren Saat’e “İklim Elçisi” plaketi verildi Beren Saat’in burada yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

Ülkede, eğitim ve sanatın geldiği noktaya ve kadın cinayetlerine vurgu yapan Saat, ”‘Kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık” ifadelerini kullandı.

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, oyuncu Beren Saat’in konuşmasını hedef aldı. Alçı, AKP’lilerin katıldığı bir organizasyonda Beren Saat’in konuşma yapmasını ‘absürtlük’ olarak tanımadı. Alçı’nın HaberTürk’teki ‘Anlamakta zorlandığı bir olay‘ başlık yazısındaki ilgili kısım şöyle:

 “Son dönemde Erdoğan karşıtı muhalif çizgisi bilinen Beren Saat’in hükümete bağlı resmi kurumların sponsor olduğu bir toplantıya gitmesi kendisi açısından büyük bir tutarsızlık ve yanlıştı. Hükümetin sponsor olduğu, iklim değişikliği konusunda yapılan çalışmalar ve atılan adımların öne çıkarılmasının hedeflendiği, AK Parti yöneticilerinin konuk olarak bulunduğu bir salonda en sert şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermeler yapılması da tam bir tuhaflıktı. ‘Nagehan sen ifade özgürlüğüne mi karşısın? Beren Saat’in fikirlerini açıklama hakkı yok mu’ diyenlere şunu söyleyeyim: Herkesin ifade özgürlüğünün sonuna kadar arkasında olduğumu beni tanıyan ve takip eden herkes bilir. Beren Saat’in Erdoğan’a muhalefet eden çizgisine de saygı duyuyorum. Ancak konuşanın ifade özgürlüğü olması gerektiği gibi organizasyon sahiplerinin de konuk seçme özgürlüğü var. AK Parti hükümetinin organizasyonunda Beren Saat’in konuk olarak seçilmesi absürtlükten başka bir şey değil. Hadi diyelim konuşmanın içeriği tahmin edilemedi -ki Saat’in Erdoğan karşıtı çizgisi herkesin bildiği bir konu- peki Beren Saat’in salonda ayakta alkışlanmasını nasıl yorumlayacağız? Hakikaten anlamakta zorlanıyorum… Akıl tutulmasının bu kadarı da fazla…”

Beren Saat: Rahatsızlıklarımızı söylediğimizde ‘köprülere, yollara bak’ denildi