Nadira Kadirova’nın ölümünde gözlerden kaçan detay! ‘O odada ne işi vardı?’

Yayın tarihi: 12 Ekim 2019 Cumartesi 7:21 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2019 Cumartesi 7:22 pm

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin yeni bir tanık ortaya çıktı.

 

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin yeni bir tanık ortaya çıktı. İnsan Hakları Derneği Merkezi Kadın Komisyonu da şüpheli ölümün aydınlatılması için Ünal hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Gazete Duvar’ın haberine göre İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin Kadirova’nın bir yakınının kendine ulaştığını belirtirken Kadirova’nın cinsel istismara uğradığına ilişkin konuşmasının bilgilerinin olduğunu ancak avukatıyla birlikte kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Keskin, ayrıca Kadirova’nın Şirin Ünal’ın Meclis’teki odasında çektirdiği bir fotoğrafı basınla paylaştı.

Keskin “Bir evde hasta bakıcı olarak çalışan bir kadının milletvekilinin odasında ne işi var? Böyle bir ilişki hayatın normal akışına uygun mudur? İşte bu Nadira’ya yapılan istismarın gözler önüne serilmesidir.” dedi.

Şirin Ünal’ın dosyada bugüne kadar şüpheli olarak gösterilmemesinin İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu anlatan Keskin Adli Tıp otopsi raporuna güvenmediklerinin de altını çizdi.

İHD Genel Merkezi Kadın Sekreteri Nuray Çevirmen ise suç duyurusunu okurken dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ve bu kararın şüpheleri arttırdığını kaydetti.