Naci İnci görevden alınmaları savundu

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 1:48 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 1:53 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atanan Rektör Mehmet Naci İnci, görevden alınan üç dekan ile ilgili açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile kayyum rektörler atandığı için Türkiye’nin birçok yerinde eylemler düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi’nde Yüksek Öğretim Kurumu kararı ile okuldaki üç dekan görevden alınmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan Rektör Naci İnci’den konuya ilişkin açıklama geldi. Naci İnci kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Üniversitemizin Eğitim F., Fen Edebiyat F., İktisadi ve İdari Bilimler F. dekanları hakkında görevleri ile ilgili işledikleri disiplin suçları nedeniyle açılan soruşturmalar sonucu, YÖK görevde bulunan üç öğretim üyesinin dekanlık görevinden alınmasına karar vermiştir.

Görevden alınan dekanların yerine görevlendirmeler en kısa sürede yapılacaktır. Boğaziçi Üniversitesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de akademik kalitesini özenle sürdürecek ve karar mekanizmalarının sağlıklı şekilde çalışması için gereğini yerine getirecektir.

CEM SAY’DAN GÖREVDEN ALINMALARA TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenlerinden Cem Say, görevden alınmalara sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Seçilmiş dekanlarımız görevlerini yıllardır kanun, kural, adalet, vicdan ve akademik ilkeler çerçevesinde yapmış, hukuksuzluğa karşı durmuş, dünyanın her yerinde her akademik ortama başı dik girip ayakta alkışlanacak değerli bilim insanlarıdır. Neden görevden alındıkları belli” ifadelerini kullandı.

Mesaisi biten pilot acil iniş yaparak uçağı bıraktı