Naci Görür’den yerel gazeteye yanıt: Bu çıkışı için kınıyorum

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 1:02 am - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 1:02 am

Deprem bilimci Naci Görür, kendisi hakkında yazan yerel gazeteye yanıt vererek “Gereksiz bu çıkışı için kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’ın yerel yayını Hakimiyet Gazetesi’nin “Görür, Kurum’u işaret etti?” haberine yanıt verdi.

Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan söz konusu haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Prof. Görür, bu açıklamalarıyla hem 24 Ocak 2020 hem de 6 Şubat 2023 depremlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak depremin yıkıcılığını ve Belediyelerin kusurlarını bizzat gören ve şehirleri ayağa kaldırmak amacıyla önemli çalışmalar yapan Murat Kurum’u işaret etti mi bilinmez ama açıklamayı okuyan herkesin aklına gelen ilk isim Kurum oldu”

‘DEPREM SİYASET ÜSTÜDÜR’

Görür, gazeteye sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

“Arkadaşlar, Elazığ’da Hakimiyet Gazetesi diye yerel bir gazete çıkıyor. Memleketimin gazetesi diye onlara sempti ile bakıyor ve özellikle hemşerilerimde deprem bilinci yaratmak amacıyla onlara özel demeçler veriyordum. Bugün nedense yakışıksız bir yaklaşımla benim siyaset üstü bir anlayışla verdiğim demeçten yola çıkarak Sayın Murat Kurum’u işaret etmiş olabileceğim yorumu yapıp başlık attılar. Bu son derece yanlış. Nitekim verdiğim demeç sonuna kadar okununca böyle söylemediğim açık. Biliyorsunuz, hep söylüyorum. Deprem siyaset üstüdür. Hangi partiye oy verecekseniz verin ama o partiden oturduğunuz kentin deprem dirençli hale getirmesi gerektiğini talep edin, bunu yapmaya niyetli olup olmadığını sorgulayın ve ciddi bir hazırlığı yoksa oy vermeyin diyorum. Hakimiyet gazetesini gereksiz bu çıkışı için kınıyorum. Sevgiyle”

Prof. Dr. Naci Görür’den Malatya’da çifte deprem yorumu! “6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz”

Kaynak: TELE1