Naci Görür’den Tokat açıklaması: İlk deprem öncüydü

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 7:04 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 7:25 pm

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tokat’taki 5.7’lik depremin kalitesiz yapı stoku ve yeraltı yapılarında yıkıcı olabileceğini söyledi. Görür gece meydana gelen 4.1 deprem için ‘öncü deprem’ dedi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde dün gece meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası bugün de 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent merkezinde bir yıkım olmadığı belirtilirken, Sulusaray’ın Buğdaylı Köyü’nde bazı evlerin yıkıldığı açıklandı.

Deprem telaşa neden olurken, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den ilk açıklama geldi. Dünkü 4.1’lik depreme dikkat çeken Görür X hesabından yaptığı açıklamada “Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. Aynı yerde dün gece 4.1 bir deprem daha olmuştu. İlk deprem öncü depremdi. Şimdi olan deprem orta büyüklüğe yakın. Daha önce yazdığım gibi, KAF’ın Tokat’tan ayrılıp Anadolu Levhası içerisine SW yönünde uzanan bir kolu üzerinde. Bu deprem kalitesiz yapı stokunda ve yeraltı yapılarında yıkıcı olabilir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

‘SEVGİLİ HALKIM BU DAHA NE KADAR SÜRECEK?’

Görür ikinci paylaşımını ise ‘Halkıma duyuru’ diyerek paylaştı ve şöyle yazdı: “Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükredilecek . Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulunmuyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubat’ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz.”

Tokat’ta 5.7 büyüklüğünde deprem

Kaynak: HABER MERKEZİ