Naci Görür’den Manisa depremi sonrası uyarı: Uzak durun

Yayın tarihi: 25 Haziran 2024 Salı 9:48 am - Güncelleme: 25 Haziran 2024 Salı 10:24 am

Haber: Haber Merkezi

Yer Bilimci Naci Görür, Manisa‘da 5,0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından hasarlı binalardan uzak durulması konusunda uyarı yaptı.

Manisa’nın Soma ilçesinde saat 01.36’da deprem oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 01.36’daki depremin derinliği 12.7 km, büyüklüğü ise 5.0 olarak kaydedildi.

AFAD Deprem Dairesi ise Soma merkezli depremin büyüklüğünü 4.8, derinliğini ise 10.24 km olarak duyurdu.

Manisa Soma’da 5 büyüklüğünde deprem

VALİ: OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEDİ

Manisa Valisi Enver Ünlü depremle ilgili “Merkez üssü Soma Büyükışıklar Mahallemiz olan saat 01:36 da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

NACİ GÖRÜR: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUNUZ

Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, hasarlı binalarda uzak durulması konusunda uyarıda bulundu.

Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

“Buyukisiklar-Soma/Manisa arasinda 5,0 buyuklukte deprem oldu. Deprem Soma-Kirkagac Fay zonunun kuzeyinde ve Buyukisiklar-Savastepe arasinda. Muhtemelen bu yorede yeralan ve Buyukisiklara dogru uzanan KD-GB uzanimli kisa faylarin devaminda. Hasarli binalardan uzak durunuz, sevgi..”

Resim

Kaynak: HABER MERKEZİ