Naci Görür ve Ahmet Ercan arasında ‘İstanbul depremi’ gerginliği: Kanıt göster inanayım

Yayın tarihi: 2 Mart 2024 Cumartesi 11:19 am - Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi 11:21 am

Prof. Dr. Naci Görür‘ün “İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır” uyarısına Prof. Dr. Ahmet Ercan‘dan tepki geldi. Ercan’ın “Bir tane kanıt gösterin size inanayım” sözlerine Görür’den yanıt geldi.

Deprem gerçeğiyle karşı karşıya kalan Türkiye’de yer bilimciler, farklı açıklamalar ile uyarılarda bulunuyor. Deprem uzmanları ve jeologlar, olası bir depremde İstanbul’un uğrayacağı yıkıma dikkat çekiyor.

Sosyal medya hesabından da sık sık uyarılan yapan Prof Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte, “İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır” diyerek “Depremin eli kulağında” olduğunu vurguladı.

ERCAN’DAN GÖRÜR’E TEPKİ: KANIT GÖSTERİN SİZE İNANAYIM

Ercan, Görür’ün söz konusu ifadeleri üzerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ercan’ın paylaşımı şu şekilde:

“İstanbul’da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım! Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile müteahhitler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar. İnşaat, ülkeye katma değer üretmeyen ölü yatırımdır. Yatırım sanayiye kaymalı. Lütfen”

Ahmet Ercan’dan Murat Kurum’a ‘deprem bölgesi’ çıkışı: Önce yarım kalan işini tamamla

GÖRÜR’DEN YANIT

Görür’den ise Ercan’a sosyal medyadan hesabından şu yanıtı verdi:

“DERTLEŞME: Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı , sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün onbinlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ÜLKEMİZDEKİ KENTLERİ DEPREM DİRENÇLİ YAPALIM, İNSANIMIZ ÖLMESİN söyleminden niye rahatsızlık duyarlarki. Biz burda depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin. Sevgiyle”

Naci Görür üç noktaya işaret etti: Her an 7 ve üzeri deprem olabilir

 

Kaynak: TELE1