Naci Görür Tunceli depremini yorumladı: Endişelendik

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 12:14 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 12:14 am

Haber: tele1.com.tr

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli Pülümür’de meydana gelen deprem hakkında “Bu yörede deprem bekliyoruz, onun için endişelendik” dedi.

Tunceli’de merkez üssü Pülümür olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD verilerine göre, saat 16.44’te meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce de birçok kez dikkat çektiği Pülümür’deki depremin ardından değerlendirmede bulundu. X hesabından paylaşım yapan Görür, “Bu yörede deprem bekliyoruz, onun için endişelendik.” dedi.

Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

“Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu. Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik. Sevgiyle”

Görür, daha önce “Şu anda Tunceli’de deprem olmasını bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz oraya Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretimi olacak. Çok uzak zamanda değil” ifadelerini kullanmıştı.

25 kişiye mezar olan Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit, suçu depreme attı

Kaynak: HABER MERKEZİ