Naci Görür TBMM’de AKP’yi uyardı: Kalıcı konutların hepsi aktif fay hatlarıyla kaplı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 7:16 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 7:30 pm

Prof. Dr. Naci Görür, TBMM Deprem Komisyonu’nda iktidarın yaptığı kalıcı konutlarla ilgili, “Tümü aktif fay hatlarıyla kaplı. Bir an önce bitirelim derseniz; deprem dirençli hale getiremezsiniz” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşma yaptı. Naci Görür, iktidarın Kahramanmaraş depremleri bölgesinde yapacağı kalıcı konutlar konusunda çok kritik bir uyarıda bulundu.

Antakya’dan Diyarbakır’a yerleşime uygun alanın bulunmadığını vurgulayan Naci Görür, “Tümü aktif fay hatlarıyla kaplı. Burayı yeniden inşa edecekseniz; çok özel inşaat yolları kullanacaksınız. Bir an önce bitirelim derseniz; deprem dirençli hale getiremezsiniz” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, Afet Bakanlığı kurulması gerektiğini belirterek, “Yeter ki afet bakanlığı saat gibi çalışsın, tüm Türkiye’yi depreme dirençli hale getirebiliriz” ifadelerini kullandı.
Naci Görür, komisyonun “Depreme dirençli kentler nasıl oluşturulur?” sorusunun üzerinde durması gerektiğini belirtti.

İSTANBUL’A KANALİZASYON ŞEBEKESİ UYARISI

Depreme dirençli kentler oluşturmak için kentin altyapısını, deprem olmadan önce depreme hazır hale getirmek gerektiğini bildiren Görür, deprem gelmeden önce şebekelerde ne kadar zafiyet olduğunun bilinmesinin önemini dile getirdi.

İstanbul’a yönelik bir çalışma yaptığının bilgisini veren Görür, “İstanbul’da ben kanalizasyon şebekesinin çökeceğini düşünüyorum. Kendim çalışıyorum. Nedeni ne? Yanlış malzeme. Betonarme boruları, deprem kentinde kullanırsanız, onlar size iyi bir performans göstermez” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’den 7.4’lük deprem uyarısı!