Naci Görür, son Kahramanmaraş depreminin yerini işaret etti! “Özenli olunmalı”

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 2:53 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 6:36 pm

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yer bilimci Naci Görür, “Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

AFAD, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde saat 11.58 sıralarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 6.99 kilometre olduğu açıklandı. Deprem sonrası Naci Görür, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Görür, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Arkadaşlar, Tatlar-Nurhak/K.Maraş’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde oldu. Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şey yok. Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum. Malatya Fayı Nurhak- Kemaliye arasında KD-GB yönlü uzanmaktadır.”

“KULAĞIMIZI KAPATMAKLA OLMAZ”

Naci Görür, yaptığı açıklamanın “genç bir meslektaşı” tarafından eleştirildiğini belirterek eleştiriye saygı duyduğunu fakat Malatya fayı üzerinde bulunan yerleşim yerlerindeki insanların ve yerel yönetimlerin dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmayacağını söyledi.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Değerli takipcilerim. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama size olan saygımdan ötürü yapıyorum. Bir genç meslektaşım Malatya Fayı ile ilgili açıklamamı beğenmemiş ve spekülasyon demiş. Keni fikridir, saygı duyarım. Umarım ki bilim dünyasında benden çok daha iyi yerlere gelir. Ama meslektaşlarını kötüleyerek olmaz, hele medya ortamında hiç olmaz. Bunu uluslararası bilim ortamında yapsın. Şimdi gelelim Malatya Fayına. Bu fay üzerinde 6 Şubatta 7,6 büyüklükte deprem olan Çardak fayı ile geometrik ilişkili. Bu büyüklükte bir deprem belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir. Bu olasılığa göre Malatya’da bu hat üzerinde ve yakınındaki yerleşim alanlarında yaşayan insanlarımızın ve yerel yönetimlerin daha dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmaz. AMAÇ KORKMAMAK İSE KULAĞIMIZI KAPATMAKLA OLMAZ. Malatya’nın deprem dirençli hale getirilmesini yöneticilerimizden demokratik yollarla talep edelim. BU MÜMKÜN, sevgiyle”

Kahramanmaraş’ta 4.1 büyüklüğünde deprem!