Naci Görür deprem sonrası isyan etti: Bunca uyarıları neden yaptık!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 5:47 am - Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 5:29 pm

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Görür, “Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir.” dedi. Görür daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak, ” Yıllardır uyardığımız yer. Tek bir yerel yönetici arayıp ne yapalım demedi. Bunca uyarıyı niye yaptık” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya ve Adıyaman’da etkili oldu. Deprem uzmanı Naci Görür, üç gün önce katıldığı canlı yayında Kahramanmaraş depremi için uyarıda bulundu. Yerbilimcilerin de depremin geldiğini öngördüklerini ve defalarca uyardıklarını belirterek artçıların şiddetinin büyük olacağını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta 7,4’lük deprem! 76 ölü 440 yaralı

Görür, şunları söyledi:

Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zayiatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim.

İlgililere sesleniyorum. Bölgedeki barajları kontrol ediniz.

Fatih Altaylı’ya konuşan Naci Görür, “Gece 4 de uyandırıldım. 1 saat ağladım. Hala ağlıyorum. Yıllardır uyardığımız yer. Tek bir yerel yönetici arayıp ne yapalım demedi. Bunca uyarıyı niye yaptık” dedi.