Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı müşaviri oldu

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 10:29 am - Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı 10:37 am

Merkez Bankası Başkanlığı görevinden 20 Mart’ta gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile alınan Naci Ağbal‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığında bakanlık müşaviri olduğu öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığını 4.5 ay sürdürmesinin ardından görevden alınan Naci Ağbal, ekonomi yönetiminde yeni bir göreve getirildi. Resmi Twitter hesabının bio’suna eklediği yeni görev bilgisine göre Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığında bakanlık müşaviri oldu.

YAZISINI PAYLAŞMIŞTI

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, görevden alınmadan önce 5 Mart’ta kaleme aldığı “Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi” başlıklı yazısını tweet atmıştı. Kalıcı fiyat istikrarının, ekonomiye inanan, güvenen insanları koruyacağını; TL’yi hak ettiği değere kavuşturacağını ve bunun sonucunda da herkesin geleceğe güvenle bakacağını kaleme alan Ağbal, hem attığı para politikası adımlarını gerekçelendirmiş hem de güven odaklı para politikası aracılığıyla fiyat istikrarına ulaşma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulamıştı.

Naci Ağbal’dan faiz kararı öncesi dikkat çeken paylaşım