Naci Ağbal, 4 yıldır yapılmayan sunum için kamuoyu karşısına çıkacak

Yayın tarihi: 14 Aralık 2020 Pazartesi 2:45 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 2:46 pm

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 16 Aralık’ta açıklayacağı Para ve Kur Politikası metninin sunumunda Başkan Naci Ağbal’ın video konferans yapacağı açıklandı. Söz konusu sunum, en son 4 yıl önce yapılmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, ilk kez kameraların önüne çıkmaya hazırlanıyor. TCMB’den yapılan açıklamaya göre Ağbal, 16 Aralık Çarşamba günü ‘2021 Para ve Kur Politikası Metni’ sunumunu video konferans ile yapacak. Böylelikle Ağbal göreve atandıktan sonra ilk kez kameranın karşısına geçmiş olacak. Ağbal’ın sunumu 10:30’da başlayacak. 11:30’da Ağbal katılımcıların sorularını alacak.

SUNUM 4 YILDIR YAPILMIYORDU

İlk olarak 1990 yılında hazırlanan ve 1998 yılından bu yana da düzenli yayınlanan metinler daha önceki uygulamalarda basın toplantısıyla sunuluyordu. Son olarak Murat Çetinkaya döneminde 2016 yılının sonunda basın toplantısıyla sunulan metin, o tarihten bu yana basın toplantısı düzenlenmeden bankanın internet sitesinden yayımlanıyordu.

GEÇEN YIL TOPLANTI SAYISI ARTTIRILMIŞTI

TCMB’nin ‘Para ve Kur Politikası’ metinleri takip eden yılın para politikasına yönelik yönlendirmeleri içermesiyle piyasa aktörleri tarafından yakından takip ediliyor. Geçen yılın metninde Para Politikası Kurulu toplantı sayısı 8’den 12’ye çıkarılmıştı. Bununla birlikte 2021 yılının ilk üç toplantısı da takvim çerçevesinde açıklanmıştı. (BLOOMBERG)