N11.com’dan Put Adam kitabının satışıyla ilgili açıklama

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:18 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:18 am

Eleştirilerin hedefinde olan N11.com alışveriş sitesi tarafından dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verilen Put Adam kitabına dair adım attı.

 

Hakkında boykot çağrısı yapılan N11.com, alışveriş sitesi tarafından dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verilen Put Adam kitabına dair adım attı.

Atatürk’e hakaret kitabı ‘Put Adam’a soruşturma!

n11.com alışveriş sitesinde yasak kararı alınmasına rağmen ilgili kitabın bir süre daha satışına devam edilmişti. Bunun üzerine tüketiciler n11 için boykot çağrısı yaptı. Çağrı hızla TT oldu. n11.com tepkiler üzerine kitabın satışının durdurulduğu, satıcının mağazasının kapatılarak kurum ile ilişiği kesildği açıklandı.

Eleştirilerin hedefinde olan N11.com alışveriş sitesi tarafından dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verilen Put Adam kitabına dair yapılan açıklamada, “Platformumuzu kullanan bir satıcının değerlerimizi hiçe sayan tavrını tasvip etmiyoruz. Durum fark edilir edilmez, ilgili ürünün satışı derhal durdurulmuş, satıcının mağazası kapatılmış, satıcı ile kurumumuzun ilişiği kesilmiştir” denildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, içeriğinde Atatürk’e yönelik hakaret içeren ifadeler bulunduğu gerekçesiyle “Put Adam” isimli kitabı piyasaya süren yayınevi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talebi üzerine Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, kitabın tüm nüshalarına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.