Albayrak’ın ‘görevden affına’ yönelik açıklama ‘yapamayan’ Çelik, Arınç’ın istifasını değerlendirdi!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 7:15 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Albayrak sorusuna, “Ben bunun hakkında konuşamam” diyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç’ın istifası hakkında değerlendirmeler yaptı.

Berat Albayrak’ın Instagram hesabı üzerinden paylaştığı metin ile istifasını duyurmuş ve yandaş medya bu haberi 27 saat sonra duyurmuştu. İletişim Başkanlığı ise yine 27 saat sonra yayımladığı metinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Albayrak’ın istifasını “görevden affını istedi” olarak değerlendirdiğini ve kabul ettiğini duyurdu.

Bülen Arınç ise geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon kanalında tutukluluk halleri devam eden Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle AKP ve MHP tarafından topa tutuldu ve kısa süre sonra istifa etti. MYK toplansıtının ardından yaptığı açıklamaların akabinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmesine yönelik, “Kendileri istifalarını sundular. Cumhurbaşkanımız da kabul etti. MYK’da bu konu değerlendirildi. MYK’da Arınç’ın söylemleri kabul edilmedi. Bu değerlendirmelere katılınmadığı ifade edildi” dedi.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Reform demek, vatandaşın taleplerinin devlete daha çok yansımasını sağlayacak paketlerdir. Reform süreci demokrasinin derinliğidir. Buna başka anlamlar yükleyenleri görüyoruz.
  • Hayat dinamiktir, devletin sahibi vatandaşımızdır. Dolayısıyla vatandaşımızın sesini, taleplerini devlete, kamu hayatına daha çok yansıması için bu çalışmalar yapılıyor.
  • Irini Harekatı çerçevesinde yapılan aramayı şiddetle kınıyoruz. Hiçbir nezaket gözetmeksizin, insani yardım malzemesi taşıyan gemiye müdahale etmiştir. Burada herhangi bir şekilde bu ambargoyu delen taraf Türkiye değildir. Türkiye, BM’nin kabul ettiği meşru yönetime destek veriyor.
  • Azerbaycan’ın belirleyeceği bir yerde Rus ordusuyla ortak bir merkez kurulacak. Birlikte gözlem yapılacak.
  • (Arınç’ın istifası) Evet, kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da bunu kabul ettiler. MYK’mız bu kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir.