MYK kararı sonrası Alper Taş’tan ilk açıklama

Yayın tarihi: 2 Şubat 2019 Cumartesi 2:25 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2019 Cumartesi 2:25 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de “CHP’nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş sizin gönlünüzdeki isimmiş. Yarın PM’ye onun ismini mi getireceksiniz?” şeklindeki soruya “Olabilir. Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu’na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız” şeklinde yanıt verdi.

“Bize Şişli’yi Beşiktaş’ı, her hangi bir ilçeyi önerselerdi, asla üzerinde düşünmezdik. Çünkü bizim meselemiz bir yerden Belediye Başkan adaylığı olsun değil. Bizim meselemiz; topluma, halka, Türkiye’ye seslenebilmek. Başka bir kent anlayışını ifade edebilmek, kendi dünyamızı, değerlerimizi topluma taşıyabilmek. Beyoğlu, İstanbul’un kalbi niteliğindeki yer olması açısından ve Türkiye toplumunun farklı renklerine seslenebilmek açısından laboratuar bir yer. Beyoğlu, kendimizin de içinde olduğu toplumsal mücadeleler açısından da çok önemli bir merkez.

AKP, Beyoğlu’nu, Taksim’i, ilerici, demokratik kesimlerin, toplumsal mücadelelerinin merkezi olmaktan baskı politikaları ile çıkardı. Beyoğlu demek; Taksim demek, 1 Mayıs demek, Gezi fikri demek, her düzeyde toplumsal mücadele demek, kültür demek, sanat demek, bir arada yaşam demek, emek demek, ekoloji demek, laiklik demek ve rantsal dönüşüm de demek. Bütün bunlar konusunda halkla iç içe farklı bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyma ve örnekler yaratma konusunda oldukça önemli bir ilçe olduğu için, bunun üzerinde düşündük tartıştık. Yoksa başka herhangi bir ilçeye dönük belediye başkanı olalım gibi bir denkler içinde olmadık.” açıklamasında bulunan Alper Taş’ın adaylığı kabul ettiği öğrenildi.

Öte yandan CHP kulislerinde edinilen bilgiye göre Alper Taş isminin bugün düzenlenecek CHP Parti Meclisi’nde Beyoğlu adaylığı için sunulacağı ve kararın netleşeceği öğrenildi.

ALPER TAŞ İSMİ MYK’DAN GEÇTİ

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Kılıçdaoroğlu, MYK’ya CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olarak Alper Taş’ı sunduğu, Alper Taş’ın isminin CHP MYK’dan geçtiği belirtildi.

Alper Paş’ın ismi CHP MYK’nın ardından CHP Parti Meclisi’ne de sunulacak.

Taş’ın  isminin CHP PM’den de geçerek CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmasının kesin olduğu ifade edildi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, adaylığı için Türkiye’nin her yerinden kendisini arayanlar olduğunu söyleyerek, “Şu anda tablonun netleşmesini bekliyoruz. Herhangi bir kaygı duymuyoruz. Parti Meclisi’ndeki arkadaşlar da bizi tanıyorlar. Olumlu sonuç çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Alper Taş şunları söyledi:

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DHA’ya yaptığı açıklamada, dün (1 Şubat) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve bu görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na, Beyoğlu’nda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktaran Alper Taş, “Kendisi bizim sunduğumuz çerçeveyi çok olumlu, çok sıcak buldu. Bizim açımızdan görüşmeden sonra bir sorun kalmadı. Çünkü biz sosyalizmi amaçlayan bir partiyiz.

Sosyal demokratlarla bir iş birliği yapıyoruz. Bu çerçevede kentlere dair özellikle  AKP tarafından talan edilmiş, yağmalanmış kentlere dair her açıdan yaşanabilir bir kent yaratma konusunda düşüncelerimizi, beklentilerimizi, yaklaşımlarımızı ortaya koymak açısından önemli bir yer Beyoğlu. İstanbul’un kalbi. İstanbul’un kalbinden sadece Türkiye’ye seslenmeyiz, Avrupa’ya, dünyaya sesleniriz” dedi.

‘OLUMLU SONUÇ ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ’

Beyoğlu’nun önemli bir yer olduğunu anlatan Taş, şöyle devam etti:

“Kültür-sanat bir arada, yaşam açısından, emek açısından, kültürlülük açısından bizim sürekli hayat bulduğumuz bir yer. Bütün bu konularda, bu dinamitlerle zaten Beyoğlu’nun kentsel muhalefet dinamikleriyle bu süreci planlayacağız, örgütleyeceğiz ve kazanacağız. Kemal Beyin talebi önemli.

Aynı zamanda onun dışında toplumsal bir talep oluştu. Hatta Türkiye’nin her yerinden insanlar bizi arıyor. Bunun Beyoğlu ötesine geçen bir anlamı olduğunu söylüyorlar. AKP-MHP’nin oluşturduğu bloğun karşısında, Beyoğlu’nda sosyalistler elimizi taşın altına sokarak bu direnci güçlendirdik, bu umudu da büyüttük. Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok.

Gördüğüm tablo öyle. Türkiye’nin her yerinden insanların araması bizi cesaretlendirdi, umutlandırdı. Şu anda tablonun netleşmesini bekliyoruz. Herhangi bir kaygı duymuyoruz. Parti Meclisi’ndeki arkadaşlar da bizi tanıyorlar. O  noktada ilgilerini eksik etmediler. Olumlu sonuç çıkacağına inanıyoruz. Beyoğlu seçim sürecinde konuşacak, konuşturacağız ve başka bir sesi insanlar duyacak.”