MWC iptal edildi belirsizlik ortadan kalktı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2020 Cuma 9:23 am - Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 9:23 am

İptal edilme riskinin yüksek olduğunu hatırlattığımız MWC iptal edildi.

MWC iptal edildi belirsizlik ortadan kalktı. Tüm dünyadan mobil teknolojiler geliştiren firmaların temsilcilerinin katıldığı, dünyanın en büyük mobil teknolojiler fuarı, Çin’de hızla yayılan Coronavirüs riski nedeniyle bu yıl yapılmayacak.

Kongreyi düzenleyen Dünya GSM birliği – GSM Association (GSMA), katılımcı firmaların bir bir katılımdan vazgeçmesi üzerine, Cuma günü bir araya gelip kesin karar alacağını duyurmuştu.

Ancak gelişmelerin hızıyla bu toplantı erkene alındı ve Çarşamba akşamı iptal kararı kesinleşti. İptal kararı, etkinliğin kapılarını açmasına bir hafta kala alındı. Bu sırada, pek çok katılımcı firma, uçak biletlerini, otel rezervasyonlarını, pahalı fuar dekorasyonlarını kesinleştirmişti. Ancak pek çok “dev” firma ise etkinliğe katılmaktan vazgeçtiğini halihazırda açıklamıştı.

mawc 2020 iptal

GSMA CEO’su John Hoffman, Coronavirüs tehdidinin bu etkinliği düzenlemeyi imkansız kıldığını dile getirerek bir duyuru da yayınladı:

“Barcelona ve ev sahibi ülkedeki güvenli ve sağlıklı ortama saygımız nedeniye GSMA olarak, MWC Barcelona 2020’yi iptal ettik. Çünkü Coronavirüs salgını, seyahat endişesi ve diğer koşullarla ilgili küresel endişe, GSMA’nın etkinliği düzenlemesini imkansız kılıyor. Ev sahibi şehrimizin de bu karara saygı duyacağını biliyoruz. GSMA ve ev sahibi şehir yönetimiyle birlikte çalışarak MWC Barcelona 2021 ve gelecekteki etkinlikler için birbimize destek olmaya devam edeceğiz. Şu anda tüm kalbimizle, Çin’de ve dünyanın her yerinde bu virüsten etkilenenlerin sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz.”

TP-Link Tapo P100Mini Akıllı Wi-Fi Soket ile evinize ‘akıl’ katın!

Duyurunun yapıldığı sırada, dünyadaki toplam enfekte insan sayısı 42 bine ulaşmışken, ölümlerin sayısı da 1000 kişiyi geçti. Ayrıca en az 25 ülkede vakaların göründüğü de biliniyor.

Dolayısıyla, haftalardır altını çizdiğimiz gibi, GSMA ve Barselona/İspanya bu riski almak istememiş görünüyor. Virüs haberlerinin ortaya çıkmasıyla berbaer beklendiği üzere MWC 2020 de şimdi iptal edilmiş oldu. Ancak bu etkinlik iptalleri sadece MWC 2020 ile sınırlı kalmayabilir. Pek çok sektörde sene başında, Çin’li iş adamlarının da yoğun katılım gerçekleştirdiği önemli ticari fuarlar düzenleniyor. Bu fuarların da bu yıl için iptal edilmesi bekleniyor.