Müzisyenler ve sanatçılar iş yapamaz hale geldi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 7:32 am - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 3:05 pm

Hüzünlü ve keyifli tüm zamanlarımızda yanımızda olan müzisyenler , sahte yazılım kullanmak zorunda kalabilir. Hadi gelin neden böyle olduğuna bir bakalım.

Dolar kurunun ezici etkisine maruz kalan müzisyenler, sahte yazılım ile yakınlaşabilir. Elbette bu durum hem onların hem de büyük müzik şirketlerinin istemeyeceği bir durum. Tüm müzik yazılımları yurtdışı kaynaklı olduğu için müzisyenler korsana yönelmek zorunda kalabiliyor. Bu sorunu dile getiren ise ilk hip-hop platformu VVO Beats Türkiye oldu.

Normal şartlara müzik ve sanat dalları birer hobidir ve isteyen herkesin dahil olabileceği bir alandır. Şimdi ise bu durum tam tersine dönmeye başladı. Türkiye’de yaşayanların sadece küçük bir bölümü sanat dallarıyla uğraşabiliyor.

Müzisyenler sahte yazılım

VVO Beats Türkiye üyeleri, işte tam da bu soruna parmak bastı. Onlara göre artık küçük azınlıklar bile müziksel faaliyetlerle uğraşamıyor. Bunun en net örneklerinden bir tanesi de Hip-Hop oldu. Bazıları masrafsız gibi görse dahi aslında bu alanda da büyük harcamalar yapmak gerekebiliyor. Masrafların önemli bir bölümü yurtdışı kaynaklı olmasından dolayı her yıl giderler artıyor.

VVO Beats Türkiye tarafından yapılan yazılı bir açıklamada sektör devlerinin Türkiye’ye bazı indirimler yapması istendi. Platform; “#wedontwantpiratetoo” etiketini kullanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Kullandıkları yazılımlar konusunda kendisine indirim yapanların reklamlarına yer vereceklerini de eklediler.

Japon mimarlar konsept uzay istasyonu ile ağızları açıkta bıraktı