Müzisyen Raperin cezaevinden izinli çıktı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 10:21 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 Cuma 9:18 pm

Kendisini dolandıran, sonra da fotoğrafla şantaj yapan Cüneyt Pala’yı öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına mahkûm edilen müzik öğretmeni ve müzisyen Dilek Demir (Raperin) dün koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında cezevinden izinli çıktı.

Kendisini dolandıran, sonra da fotoğrafla şantaj yapan Cüneyt Pala’yı öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına mahkûm edilen müzik öğretmeni ve müzisyen Dilek Demir (Raperîn) Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında cezevinden izinli çıktı. Açık cezaevinde bulunan Demir, 31 Temmuz’da tekrar cezaevine dönecek.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Raperîn adıyla tanınan sanatçı Dilek Demir, 29 Nisan 2017’den tutuklu olduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Adalet Bakanlığı Koronavirüs salgının ortaya çıktığı ilk günlerde 300 bini bulan doluluk oranı ve virüsün tehlikeli boyutunu dikkate alarak mahkumlara izin sistemi getirdi. Düzenlemeye göre, kapalı cezaevlerinde bulunan ve belli suçlardan yatanlar ile açık cezaevinde kalan mahkumlara 2 ay ‘koronavirüs izni’ verildi. İzin süresi son gelişmelerin ardından 31 Temmuz’a kadar uzatıldı. Buna göre sanatçı Dilek Demir, Temmuz’da tekrar cezaevine dönecek.