Müyesser Yıldız ‘ifşa etmedi’ diye gözaltına alındı, ‘ifşa etti’ diye tutuklandı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 6:08 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 6:11 pm

“Casusluk” suçlaması ile 4 gün gözaltında tutulan kanalımız Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız hakkında mahkeme kararı çıktı. Yaptığı görüşmeleri ifşa etmediği için casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Yıldız, kararda ise ifşa ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Casusluk suçlamasıyla 4 gün önce gözaltına alınan kanalımız Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız hakkında karar açıklandı. Yıldız ve Astsubay E.B tutuklanırken, Dükel denetim koşulu ile serbest bırakıldı.

Müyesser Yıldız’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen astsubay ceza almayabilir

Dükel ve Yıldız’ın gözaltına alınmalarından mahkeme kararına ulaşan 4 gün içerisinde suçlamaları tamamen değişti.

Yıldız, elde ettiği verileri yayınlamadığı için ajanlıkla suçlanarak gözaltına alınıp, alınma gerekçesinin tam aksi yönde, yani ifşa ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İsmail Dükel ‘casusluk komedisini’ anlattı

Mahkeme tutuklama gerekçesi olarak Türk Ceza Kanunu’nun 329’uncu maddesindeki ‘Devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama’ suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesini gösterdi.

İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B tutuklandı

Yıldız’ın ifşa etmediği için ajanlıkla suçlanarak gözaltına alınıp, ifşa ettiği gerekçesi ile tutuklanması için savcılığın sunduğu iki yazı var. Bunlardan birisi Yıldız’ın “Hafter’le görüşen bu iki Türk General kim” Yazı, gizli bilgi vermek yerine Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın iddiasını alıntılıyor.

İkinci yazıda ise tamamen erişime açık mahkeme kayıtlarından derlenmiş bilgiler aktarılıyor. Zaten her iki yazı için de erişime engelleme kararı veya bu karar için bir başvuru da bulunmuyor.