Müyesser Yıldız emekli maaşını açıklayarak tepki gösterdi! “Belki biraz utanırlar”

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 10:55 am - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 11:11 am

Emekli maaşının miktarını açıklayan Gazeteci Müyesser Yıldız, yeni yapılan artışa rağmen maaşının asgari ücretin altında kaldığını belirterek, “Belki ülkeyi yönetenler biraz utanır” dedi.

Gazeteci Müyesser Yıldız, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “müjde” olarak duyurduğu yüzde 25’lik emekli maaşı zammına tepki gösterdi.

Gazetecilikten herhangi bir gelir elde etmediğini ve yapılan artışın ardından emekli maaşının asgari ücretin altında kaldığına işaret eden Müyesser Yıldız, “Bugüne dek maaşımı söylemeye utanıyordum, ama artık söylüyorum; belki ülkeyi yönetenler biraz utanır, olmadı aklımızla alay etmekten vazgeçerler umuduyla!..” ifadelerini kullandı.

Yıldız’ın paylaşımları şu şekilde:

“17 yıl gazetecilik, 10 yıl bakan basın müşavirliği ve milletvekili danışmanlığı yapıp 2009’da emekli oldum. O tarihten bu yana da neredeyse tek kuruş kazanmadan, gece gündüz bilfiil gazetecilik yapıyorum. Emekli maaşım 6 bin 70 TL idi.

Erdoğan’ın %25’lik son müjdesiyle galiba 7 bin 590 TL oldu. Yani asgari ücretin altında… Bugüne dek maaşımı söylemeye utanıyordum, ama artık söylüyorum; belki ülkeyi yönetenler biraz utanır, olmadı aklımızla alay etmekten vazgeçerler umuduyla!..”

 

Enflasyon emekli ve memuru vurdu! Vatandaşlar Erdoğan’a tepkili…