Mut’ta 24.3 kilometrelik asfalt çalışması

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2020 Pazar 1:48 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi 2:17 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kalbi olan kırsal mahallelerde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Mut ilçesini Karaman’a bağlayan, üreticinin, esnafın, tarım ve fabrika işçisinin kullandığı mahalle yollarında 24,3 kilometrelik asfalt çalışması yaptı.

Bu çalışmalarla Mut Göksu Mahallesi’ne kurulan pazara Karaman’dan gelen esnafın ve Mut’tan Karaman’daki fabrikalara çalışmaya giden işçilerin servis güzergahı hem kısaltıldı hem de daha konforlu hale geldi. Bölge sakinlerinin kullandığı ve Karaman’ın mahallelerine 50 kilometre uzaklıkta olan yol, Büyükşehir’in çalışmaları ile 20 kilometre kısaldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kalbi olan kırsal mahallelerde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Projeleri ile tarımsal üretimin yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yol yapım çalışmaları ile de ürününü pazara götüren üreticinin, tarlaya çalışmaya giden tarım işçisinin ve ürün satışı yapan esnafın yolunu açmaya, ulaşımını kolaylaştırmaya devam ediyor.

24.3 kilometrelik asfalt çalışması ile üreticinin, işçinin, esnafın ulaşımı kolaylaştı

Büyükşehir ekipleri, kırsala yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Mut ilçesini Karaman’a bağlayan, üreticinin, esnafın, tarım ve fabrika işçisinin kullandığı mahalle yollarında 24,3 kilometrelik asfaltlama çalışması yaptı.

Mersin’e 220 kilometre uzaklıkta yer alan kırsal mahallelere ve tarımsal alanlara ulaşım amacı ile kullanılan bağlantı yollarında asfaltlama çalışması gerçekleştiren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Göksu Mahallesi grup yolunda 6 kilometre, Narlıdere-Karaman yolunda 11 kilometre, Yıldız-Topluca-Hacınuhlu Mahalleleri grup yolunda 4 kilometre, Gençali Mahalle yolunda 2 kilometre ve Kızılalan Mahalle yolunda 1,3 kilometre olmak üzere toplam 24,3 kilometre yolu asfaltladı.

Üreticinin ürünleri pazara, fabrika işçileri işine daha kısa sürede ulaşıyor

4 kombi, bir kepçe, bir dozer ve 10 personel ile yürütülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgedeki üreticiler tarım ürünlerini satış için pazarlara daha kısa yoldan ulaştırmaya başlarken, Mut’tan Karaman’daki fabrikalara çalışmaya giden işçilerin servis güzergahı da kısaltılmış oldu.

50 kilometrelik yol Büyükşehir’in çalışmaları 20 kilometre kısaldı

Mersin merkeze 220 kilometre uzaklıkta olduklarını ifade eden Narlıdere Mahallesi Muhtarı Hacı Ali Kahraman, Karaman’ın ¬mahallelerine 50 kilometre uzaklıkta olan yolu sürekli kullandıkları belirtti. Çalışma yapılmadan önce Karaman’a ulaşım sağlamak için Alahan Mahallesi yolunu kullanmak zorunda olduklarına dikkat çeken Muhtar Kahraman, yolun asfaltlanması ile birlikte Karaman’a ulaşımın 20 kilometre kısaldığını ifade etti.

“Elzem noktalarda hizmetlerin başlaması takdire değer”

Kahraman, yapılan asfaltlama çalışmasının önemine dikkat çekerek, “Asfaltlama çalışmasının yapıldığı yolumuz sadece bizim mahallemiz sınırları içerisinde olmasına rağmen 11 köy tarafından kullanılıyor. Göksu Mahallesi’ne kurulan pazar dolayısı ile Karaman’dan gelen esnaf oluyor. Karaman’daki fabrikalarda çalışan işçileri taşıyan servis bu güzergahı kullanıyor. Bu yol o kadar çok çalışan bir yol ki biz gerçekten bu yolun yapılmasını yıllardır bekliyorduk” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’de en ücra noktalara dahi hizmet götürdüğünü, bunun da kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekleyen Kahraman, “Buradaki elzem noktalarda hizmetlerin başlaması takdire değer. Bu çalışmalardan dolayı Başkanımız’a teşekkür ediyorum, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.