Müthiş iddia! Sinan Ateş’i öldüren tetikçi MHP’ye tahsisli çakarlı araçla kaçırıldı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 9:19 am - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 11:13 am

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde adli kontrolle serbest bırakılan bir kişinin bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olduğu öğrenilirken olayda kullanıldan bir aracın da MHP’ye tahsisli olduğu iddiası ortaya atıldı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık Cuma günü Ankara Çukurambar’da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Türkiye’nin gündemine oturan siyasi suikastla ilgili bir gelişme daha ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, serbest bırakılan ikinci kişinin bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olduğu öğrenildi. Diğer yandan Demirbaş’ın tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen çakarlı aracın ise MHP’ye tahsisli olduğu iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bugüne kadar 13 şüpheli tutuklandı.

SAVCININ İZNE AYRILDIĞI İDDİASINA YANIT

Öte yandan soruşturma savcısı Ayhan Ay, sürpriz bir şekilde izne ayrıldı. Savcı Ay’dan sorumlu başsavcı vekilinin de umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak kimse kalmadı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ayhan Ay’ın yanında soruşturmaya bakması için Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya’yı da görevlendirdi. Soruşturmanın koordinatör başsavcı vekilliğine de Durdu Özer’in getirildiği iddia edildi. Konu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca maktül Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili olarak yapılan bir kısım haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir. Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir.”

Sinan Ateş soruşturmasında flaş gelişme