Müşterilerini GPS’ten takip edip araçlara zarar veren ‘araç kiralama’ şirketlerine operasyon

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:48 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:48 pm

İstanbul’da müşterilerine kiraladıkları araçları GPS’ten takip ederek zarar veren, alınan ‘provizyon’ ya da ‘depozito’ bedellerini masraf göstererek el koyan 9 araç kiralama şirketine operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 şüpheliden 8’i gözaltına alındı.

İstanbul’da 9 araç kiralama firmasının, müşterilerine kaporalarını geri ödememek için, kiraya verdikleri araçları GPS’ten takip ederek uygun zamanı bulunca da zarar verdiği tespit edildi. Firmaların, aracın zarar gördüğünü gerekçe göstererek, müşterilerin ödediği depozitoları geri ödememesi üzerine çok sayıda kişi polise şikâyette bulundu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.

10 EV VE İŞ YERİNE BASKIN

Yapılan incelemelerin ardından, sabah saatlerinde 10 şüphelinin yakalanması için 10 ev ve bir iş yerine baskın düzenlendi. Operasyonlarda araç kiralama şirketinde görevli 8 şüpheli yakalandı. Baskın yapılan adreslerde 3 silah, bu silahlara ait mermiler ve çok sayıda evrak ele geçirildi. Yakalanan 8 kişi emniyete getirilirken, firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

16 ilde ‘müsilaj’ operasyonu! 315 gözaltı